Mikkel Näkkäläjärvi on vuoden 2018 Risto Rohkea

Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi vastaanotti perjantaina SDP:n Naisliiton vuoden 2018 Risto Rohkea –tasa-arvotunnustuksen eduskunnan Pikkuparlamentissa.

Tunnustuksen luovutti Demarinaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Tytti Tuppurainen. Risto Rohkea on Sosialidemokraattisten Naisten arvokkain miehelle osoitettava tunnustus.

Demarinaiset pitää erittäin ansiokkaina ja esimerkillisinä Mikkel Näkkäläjärven kannanottoja tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen liittyen. Näkkäläjärvi on puhunut rohkeasti feminismin puolesta sekä sosialidemokraattisessa politiikassa että laajemminkin yhteiskunnallisesti.

– Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi on julkisilla kannanotoillaan korostanut feminismiä yhteiskunnan perustavana arvolähtökohtana. Hän on rohkeasti puolustanut tarvetta laajentaa feminististä näkökulmaa uusillekin alueille ja on ollut yksi ensimmäisistä yhteiskunnallisista keskustelijoista Suomessa, joka on ottanut esille feministisen ulkopolitiikan sisällöt ja merkityksen, totesi Demarinaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Tytti Tuppurainen luovuttaessaan tunnustuksen.

Kunniataulun lisäksi hänelle annettiin perinteen mukaisesti vatupassi. – Sukupuolten tasapainoa hakien ja mitaten, elämän kaikilla tahoilla – vaaka olkoon tasan naisten ja miesten ja kaikkien ihmisten hyväksi, sanoi Tuppurainen ojentaessaan vatupassin.

Risto Rohkea -tunnustus luovutettiin nyt 12. kerran. Risto Rohkea –tunnustus jaetaan vuosittain Riston päivän tienoilla tasa-arvo asioissa ansioituneelle miehelle.

Tunnustuksella palkitaan mies, joka on

• toiminut esimerkillisesti ja vakaumuksellisesti tasa-arvoisen, suvaitsevaisen ja moniäänisen yhteiskunnan hyväksi,

• osallistunut aktiivisesti kansalaisyhteiskunnan kehittämiseen tasa-arvoisemmaksi

• on henkilönä sosiaalinen, avoin ja ihmisyyttä arvostava.

Viime vuonna Risto Rohkea –tunnuksen sai professori Sixten Korkman. Aiempia Risto Rohkea –tunnustuksen saajia ovat muun muassa olleet: arkkipiispa Kari Mäkinen (2016), tohtori Pentti Arajärvi (2010), oikeusasiamies Jacob Söderman (2011), valtiomies Paavo Lipponen (2012), lääkäri Ilkka Taipale (2013), ulkoministeri Erkki Tuomioja (2014), Oulun Ensi- ja turvakodin johtaja Timo Peltovuori (2015).

Kommentit

Jätä kommentti