Terveiseni oululaisille

Yleinen

Forum24 kysyi terveisiäni oululaisille koronan aiheuttamien poikkeusolojen keskellä. Seuraavat terveiset halusin teille välittää:

Suojatakseen haavoittuvaisimmassa asemassa olevia ihmisiä hallitus antoi tiistaina valmiuslain käyttöönottoasetuksen eduskunnalle.
Ymmärrän, että tämä tilanne herättää varmasti myös pelkoa ja huolta. Siksi on hyvä muistaa olla armollisia, itsellemme ja toisille.
Jos uutistulva ja some-keskustelut käyvät raskaiksi, on hyvä rajoittaa saamaansa viestien määrää esimerkiksi vain viranomaislähteisiin tai uutislähetyksiin. Jos olo on todella ahdistunut, on syytä hakea apua. Mielenterveyspalveluissa työskentelee osaavaa ja apua antavaa henkilökuntaa. Apua saa myös netissä erilaisissa chat-palveluissa.
Sosiaalisen kanssakäymisen rajoittaminen koskee vain fyysistä yhteyttä. Ystäville ja sukulaisille voi soitella ja viestitellä, voi vaikka juoda yhdessä netin välityksellä virtuaalikahvit. Kävelylle voi mennä, koiraa voi ulkoiluttaa.
Toimia tehdään myös EU-tasolla, me emme ole tässä yksin. Yrityksille on tulossa tukea sekä EU:sta että valtiolta. Me suomalaiset luotamme viranomaisiin. Pysytään rauhallisina ja noudatetaan ohjeita. Tämä ei ole uusi normaali, vaan poikkeusolot. Rajoitusten jälkeen palaamme normaaliin arkeen. Ketään ei jätetä, me selviämme tästä yhdessä.

Terveiset on julkaistu 19.3.2020 Forum24-lehdessä.