Ympäristöarvoja pitää vaalia

TIEDOTE

Kansanedustaja, SDP:n vaalipäällikkö Tytti Tuppurainen:
Lapsi ei saa mennä pesuveden mukana – ympäristölupamenettelyjen keventäminen ei saa johtaa ympäristöehdoista tinkimiseen

SDP:n Tytti Tuppurainen pitää tervetulleena ajatusta ennakkoneuvotteluista, joita viranomaiset kävisivät lupakäsittelyä vaativien hankkeiden edustajien kanssa ennen varsinaista lupamenettelyä.

– Ajatus on hyvä. Sekä viranomaiset että hankkeiden toteuttajat pääsisivät jo ennakolta vuoropuheluun, mikä mahdollistaa hankkeen ohjaamisen ympäristön kannalta oikeaan suuntaan jo varhaisessa vaiheessa.

– Emme kuitenkaan allekirjoita ympäristölupamenettelyn olevan itsessään haitallinen hidaste. YVA:n tarkoitus on ehkäistä ympäristöhaitat ja mahdolliset vahingot, eikä siitä saa tinkiä yhtään. Toivottavasti sääntelyn purkajana profiloitunut ympäristöministeri Grahn-Laasonen ei käytä tätä raporttia hyväkseen ympäristönsuojelunormiston purkuun. Ympäristö vaati suojelua, ja me olemme sen takana, Tuppurainen sanoo.

Ympäristönsuojelun ylle on muutenkin kertynyt aika synkkiä pilviä, Tuppurainen huomauttaa. Perussuomalaiset ilmoittivat eilen vaaliohjelmassaan aikovansa asettaa talouskysymykset ympäristön edelle, ja keskusten piirissä elää sitkeästi halu lakkauttaa ympäristöministeriö uuden luonnonvaraministeriön tieltä. SDP tuntuu jäävän suurista puolueista yksin pitämään ympäristön puolta.

Selvitysmies Lauri Tarasti luovutti tänään raportin ympäristömisteri Grahn-Laasoselle ympäristövaikutusten arviointia edellyttävien elinkeino- ja investointihankkeiden etenemisen nopeuttamisesta.

Kommentit

 1. _-_-_–___-_—-_–_——–__-___-_________________________________

  Arto Lauri 102. Burn-up in the limit

  https://www.youtube.com/watch?v=3-B56NGUfpw
  ——–

  Arto Lauri 101. Harrisburg, Faraday engine

  https://www.youtube.com/watch?v=tS36pvMGmbQ
  ————–.
  ———-

  Miksi valtiot valitsee tuulivoiman?
  tuulitulee tuulitulee tuulitulee

  Länsi Suomi lehdessä luettu julkaisu 26.02.2015:
  Ydinvoimayhtiöiden kiinnostus rakentaa Fennovoima-1, OL-3-4 ja lo-3 kaltaisia ydinvoimaloita on laskenut olemattomiin. Miksi? Ydinyhtiöiden vastaus kiinnostuksen puutteeseensa on selvä. Nykyisillä ydinsähköstä saatavan 3,5snt/kWh laskeviin hintoihin ei ole yksinkertaisesti taloudellisesti kannattavaa rakentaa! Kerrotaan ydinvoimateollisuudesta suoraan.

  Toimittajan kysyessä miksi vastaavasti tuulivoimaloita rakennetaan ja myös halutaan rakentaa? Vastaus tulee kuin hyllyltä. ”Tietenkin myös valtio haluaa tukea energian muotoa jonka tuottama kWh hinta on vain 5snt/kWh. Paljon mieluummin kuin yli 3- kertaa kalliimmaksi tulevaa 15snt-37,5snt/kWh maksavaa MOX/ ydinvoimaa.”

  Näihin keskusteltuihin energialajien hankkeitten painavaksi lisäkriteeriksi on myös EU:n sakkosanktiot. Siitä, että Eurooppaan tulisi rakentaa oikeasti puhdasta uudisenergian kapasiteetteja. Ilman, että maanosa olisi 100% riippuvainen Venäjän isotooppilaitoksista ja uraanin tuonneista Euroopan uraanikaivosten lakattua kokonaan 2008.
  —————

  Hinta 350- kertainen

  Hämmästyttävää tässä ydinvoimassa on sen energia negatiivisesti tuotetun energian silkka raaka HINTA!

  Vaikka laskisimme perus kWh hinnaksi nykyisen sähkön 3,5snt/ kWh, niin ydinvoimalle se tekee jo näin 3,5snt* 350= 12,25e/kWh!!!!!!!!!!!!

  . Kuka ylipäätään on ollut aikoinaan niin sekaisin, että edes aloitti tekemään ydinvoimaa tällaisilla hinnoilla. Varsinkin kun kaikilla muilla tunnetuilla energian muodoilla ei hinta ole kuin 3-10snt/kWh.
  ———-

Jätä kommentti