Voihan Vehviläinen

Voihan Vehviläinen

Liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk.) kävi Oulussa avaamassa Kuusamontien laajennuksen. Kiva Anu kun kävit. Jäin kuitenkin kummastelemaan ministerin lausuntoa joukkoliikennepolitiikasta. Liikenneministeri totesi olevansa ennenkaikkea huolissaan syrjäseutujen ja maaseudun joukkoliikenteestä ja että painopisteen tulisi olla siellä. No jopas: kyllä me täällä Oulussa pidämme ihan oikeutettuna vaatimuksena päästä suurten kaupunkien joukkoliikennetuen piiriin, ja kyllä, me pidämme tätä prioriteettiasiana.

Harvaanasuttujen alueiden joukkoliikennettä kelpaa kehittää, mutta mikäli halutaan vaikuttaa suurten joukkojen liikkumiseen ja arjen sujuvuuteen, niin joukkoliikennepolitiikan painopisteen on oltava siellä missä joukotkin: kaupunkiseuduilla. Siellä ne henkilöliikenteen päästötkin syntyvät. Oulussa erityisesti joukkoliikenne vaatii voimakkaita kehittämistoimia. Lisää City-linjoja ja seudullisen raideliikenteen selvittämistä. Tälle tarvitsemme myös valtiovallan tukea.

Sinnin tapahtumakalenterista voit katsoa sunnuntain Demarinaisten Unelmaklubin ohjelman. Olemme Pia Saarelan ja Leena Teräksen kanssa Cafe Saarassa (Kirkkokatu 2) klo 15-17. Puheenaiheena on ajankohtainen nuorison hyvinvointi. Nähdään kahvilla. Sunnuntain Kalevassa on ilmoitus tilaisuudesta.

Maanantaina onkin lounasta tarjolla Rotuaarilla: lohisoppaa klo 11. Mukana on puolueen puheenjohtaja Jutta Urpilainen. Sinne siis!

Kommentit

Jätä kommentti