Vapusta kesää kohti

Itse kullakin on omat vappuperinteensä. Itse muistan lapsuudesta vapun käynnistäneen kesän, äiti kaivoi kesäkengät esiin ja isä osti vappumatinean jälkeen ensimmäisen tötterön Madetojansalin kulmilta. Työväen vappuun kuuluvat marssit ja puheet. Tänä vappuna olin Kuusamossa puhumassa.

Ylen tänään julkistetun mielipidetutkimuksen mukaan SDP:n puheenjohtajakilvassa on uusi ennakkosuosikki. Jutta Urpilainen oli kirinyt Tuomiojan jälkeen kakkoseksi, ja toisen kierroksen ennusteen mukaan hän peittoaisi sekä Tuomiojan että Filatovin. Johan tuli dynamiikkaa tähän kisaan.

Mielipidemittauksia tosin vielä tulee. Mieleen muistuu kokoomuksen puheenjohtajakiertue, jonka aikana Marjo Matikainen-Kallström oli ylivoimainen ennakkosuosikki ja runsaasti kannatusta sai myös Ben Zyckowicz – jopa ilman että hän oli edes mukana koko kisassa. Myös SDP:n historiassa puheenjohtajavalinnat ovat olleet yllätyksellisiä. Paavo Lipponen peittosi aikoinaan Antti Kalliomäen vasta itse puoluekokouksessa pitämänsä veret seisauttavan puheen avulla.

Kommentit

Jätä kommentti