Vappu 2015: Suomea ei voi johtaa kuin yritystä

Kansanedustaja Tytti Tuppurainen vappuna: Suomea ei voi johtaa kuin yritystä

Kansanedustaja Tytti Tuppurainen kommentoi vappupuheessaan vaalivoittaja Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän aikomusta johtaa Suomea kuin yritystä.

– Onko siis pääministerin paikalle tulossa Suomi Oy:n toimitusjohtaja. Mutta ei maata voi johtaa kuin yritystä, Tuppurainen sanoi ja listasi puheessaan syitä siihen.

Hänen mukaansa yrityksiä johdetaan pääasiassa omistaja-arvon kasvattamiseksi. – Se on selkeä tavoite, jonka takana on yksi omistajien sidosryhmä. Valtiossa ja yhteiskunnassa on kuitenkin koko joukko sidosryhmiä, joilla on kaikilla äänivalta ja oikeus osallistumiseen. Ajatellaanpa, että Antti Rinne sanoisi johtavansa maata kuin ay-johtaja. Huomaisimme heti, että edunvalvonta ja isänmaan edun valvonta ovat eri asioita, Tuppurainen vertasi.

Toisekseen Tuppuraisen mukaan yrityksessä on mukaan aina pantava kaikki tuotannontekijät täyteen käyttöön. Vähemmän tuottavista voidaan luopua ja tehtäviä ulkoistaa. Tuppurainen korosti, että yhteiskunnassa pitää olla sijaa niillekin, jotka eivät aina pysy mukana täydessä vauhdissa ja täydessä käytössä. – Ihminen ei ole tuotannontekijä. Ja tämä havainto on oikeastaan sivistyksen mitta, hän painotti.

Hän muistutti että omistaja voi myydä koko yrityksen, jos sijoitukselle on muualla parempi tuotto. – Suomea ei tietenkään eikä mitenkään voi myydä, Tuppurainen totesi kolmanneksi.

Tuppurainen sanoi myös, ettei maan johtoa voi kohdella kuin yritysjohtoa. – Tasavallan hallinto toimii kansanvallan katteella. Hallituksen jäseniä tai muutakaan toimivaa johtoa ei pistää ulos yhden tuloskauden perusteella. On tultava toimeen, vaikka muu porukka olisikin eritahtista, Tuppurainen huomautti.

– Hallitustunnustelut ja tulevat neuvottelut tulevat olemaan haasteellisia. Toivon Sipilälle menestystä ja avarakatseisuutta niihin, Tytti Tuppurainen lähetti terveisiä.

SDP:n oululainen toisen kauden kansanedustaja Tytti Tuppurainen puhui vappuna Juha Sipilän kotikunnassa Kempeleessä sekä Siikajoen Revonlahdella.

Lisätiedot: Tytti Tuppurainen 0400 840594

Kommentit

  1. Meitä on monia, jotka olemme ärsyyntyneitä demarien retoriikkaan. Näillä sivuilla mm.kommentoit, että Suomea ei v oi johtaa kun yritystä( vrt Sipilän tunnustelut)! Kuulin juuri hetki sitten radiosta kommenttisi, keskustelussa perussuomalaisten ja keskustan edustajien kanssa. Olit vahvasti sitä mieltä, että halliukseen pitää mennä! Tämä on juuri sitä demarilaista politiikkaa. Puhutaan, puhutaan kaunein sanoin, mitä on sisältö oikeasti. Ilmoitit myös teidän olevan palkansaajapuolue, on monta muutakin !!!! Ei puolimiljoonaa
    vielä edellytä mitään. Mainitsit myös kokoomuksen hävinneen, et taktisista syistä maininnut, että te kärsitte tappion jo edellisissäkin vaaleissa! Ylpeilette hyvinvointivaltiolla, mitä se on tänään ? Olette olleet hallituksissa tekemässä valtaisaa laki- ja sos. turvaviidakkoa- ja silti köyhyys vain lisääntynyt. Siis jotain ideologiassanne on pahasti pielessä.
    Puhutte aina heikompiosaisista, näkemättä , mitä on ympärillä. Säälittävää retoriikkaa. Kyllä Suomi tulisi ilman teitäkin tulee toimeen, mutta muut eivät vielä ole ilm. valmiita siihen…mutta..? Meitä on täällä kuitenkin iso joukko saman mielisiä.
    Uskottekohan itsekään puheisiinne, lienee näyttelemistä. Paljon tyhjiä sanoja ja epäuskottavuutta.

Jätä kommentti