Valtatie 22 mukaan hallituksen työllisyyspakettiin

Tiedote 17.6.2014

Tuppurainen vaatii valtatie 22:ta mukaan uuden hallituksen työllisyyspakettiin

Kevään kehyspäätöksen seurauksena perusväylänpidosta sekä uusien tiehankkeiden rahoituksesta uhkaa lähteä yhteensä 100 miljoonaa euroa. Oulun ja Kainuun alueelle se merkitsee sitä, että Oulu – Kajaani -yhteysvälihankkeen rahoitusta on esitetty leikattavaksi 30 miljoonalla eurolla. Se tarkoittaa, että koko valtatie 22:n parannushanke kutistuisi vain Oulun kaupungin alueen tienparannushankkeeksi.

– Valtatie 22 on Pohjois-Suomen tärkein poikittainen tieyhteys. Se on perusta aluekehitykselle ja yritystoiminnalle. Yhteys on merkittävä tekijä Oulu – Kainuu –kehittämisvyöhykkeen vetovoimaisuuden kannalta ja liikenteellinen linkki Luoteis-Venäjälle, viitoittaa kansanedustaja (sd.) Tytti Tuppurainen.

– Toimivien ja turvallisten väylien merkitystä Oulun kaupungille ja koko maakunnan elinvoimalle ei voi kylliksi korostaa. Alueen yritysten, osaamisen ja hallinnon yhteydet suuntautuvat Pohjois-Suomen pääkaupunkiin Ouluun. Ja jatkossa uuden sote-ratkaisun myötä myös palvelujen sujuva liikkuvuus tulee varmistaa.

Suunnitelmat valtatie 22:n ja siihen liittyvien liikenneväylien kehittämisen suhteen ovat jo valmiit, työt voidaan aloittaa heti kun rahoitus saadaan kuntoon.

– Tässä suhdannetilanteessa on tarpeen käynnistää hankkeita, jotka synnyttävät välittömästi työpaikkoja. Tätä on korostanut myös uusi valtiovarainministeri Antti Rinne, Tuppurainen muistuttaa.

– Kyseessä on liikennepoliittisen selonteon mukaan Pohjois-Suomen merkittävin tieinvestointi. Pohjois-Pohjanmaan liitto sekä Ely-keskus ovat nostaneet vt 22:n kärkihankkeekseen. Pidän erittäin tärkeänä, että hanke otetaan täysimääräisenä mukaan minihallitusneuvotteluiden kasvu- ja työllisyyspakettiin, Tuppurainen evästää hallitusneuvottelijoita.

– Kun työttömyys uhkaa karata käsistä, olisi hullua säästää hankkeista, joissa lapio voidaan lyödä maahan välittömästi.

 

Kommentit

Jätä kommentti