Vaalipäällikön katsaus: Sunnuntaina päätetään Suomen suunta

 

Vaalien viimeinen viikonloppu on ratkaiseva. Nyt kampanjoidaan loppuun saakka täydellä teholla, kannustaa SDP:n vaalipäällikkö, kansanedustaja Tytti Tuppurainen. Suurin osa ihmisistä äänestää varsinaisena vaalipäivänä. Mittauksissa epätietoisten osuus on ollut poikkeuksellisen suuri ja viimeisimmät mittaustulokset ristiriitaisia.

– Kannatuspotentiaalimme on vahva. Mikäli saamme ihmiset liikkeelle ja lopultakin taipumaan meidän puoleemme, on meillä kaikki mahdollisuudet erinomaiseen vaalitulokseen. Esimerkiksi Uudellamaalla on mahdollista nousta suurimmaksi puolueeksi. Jokainen ääni vaikuttaa, Tuppurainen korostaa.

SDP:n kampanja on sujunut Tuppuraisen mukaan hyvin.

– Porukka on tehnyt vaalityötä yhdessä, ja ympäri maata tulee kuvia iloisista ilmeistä ja isoista joukoista. Suhtautuminen meihin on nyt positiivisen kiinnostunutta, ihmiset tulevat juttelemaan ja kuuntelemaan, mitä meillä on sanottavanamme.

Kokoomuksen linja hirvittää – SDP voi tarjota arjen turvallisuutta

Tuppuraisen mukaan vaikuttaa siltä, että politiikka ylipäänsä kiinnostaa ja että usko siihen, että politiikalla voidaan vaikuttaa tulevaisuuden suuntaan, on palautumassa.

– Muutos on tulossa. Ja minulla on tuntuma, että ihmiset haluavat sosialidemokraattien olevan siinä mukana, Tuppurainen sanoo. Tämä muutostoive on muutettava äänestystulokseksi ensi sunnuntaina.

Tuppurainen kertoo huomanneensa, että ihmiset ovat selvästikin huolissaan.

– Työttömyyttä on paljon, ja ulkopolitiikassa on uudenlaista epävarmuutta. Mutta toisaalta juuri meihin luotetaan, siihen että me tuomme vakautta ja pidämme huolta oikeudenmukaisuudesta, hän uskoo.

Tuppuraisen mukaan erityisesti kokoomuksen tempoilevasta ja oikeistolaisesta politiikasta halutaan nyt eroon. SDP voi tarjota turvallisen vaihtoehdon: turvaa perheille ja turvaa työpaikoille.

– Ihmiset ymmärtävät, ettei taloustilanne parane pelkillä leikkauksilla. Että kokoomuksen ajamat kuuden miljardin leikkaukset tekisivät pahaa jälkeä hyvinvointiyhteiskunnan perustaan, palveluihin ja sosiaaliturvaan.

Hän lisää ettei ymmärrystä ole kokoomuksen ajamille hyväosaisten veronalennuksille.

– Meidän viestimme perustuu vahvasti kasvuun. Vientivetoisella talouskasvulla luomme työpaikkoja ja hyvinvointia, Tuppurainen painottaa.

Rohkeiden tyttöjen ja poikien maa

Tuppurainen on mielissään siitä, että SDP on pitänyt vahvasti esillä sukupuolten välistä tasa-arvoa.

– Taistelemme maahan palkkatasa-arvon, ja haluamme rohkeiden tyttöjen ja poikien Suomen. Ajamme muutenkin työelämään parannuksia ja puutumme epäkohtiin, kuten nollatuntisopimusten ylilyönteihin.

Tuppurainen kertoo SDP:n pitävän työmarkkinayhteistyötä ja konsensusta arvossa.

– Toivottavasti saamme tulevalla kaudella laajan työmarkkinaratkaisun. Sen yhteydessä valtiovalta voi päättää veronalennuksista pieni- ja keskituloisille.

Näissä vaaleissa, kuten monissa aiemmissakin, aktiivisimpia kannanottajia ovat olleet eläkeläiset.

– SDP:lle eläkkeensaajien asia on tärkeä, Tuppurainen sanoo.

– Turvaamme eläkeläisten toimeentulon keventämällä eläkeläisten verotusta, korottamalla takuueläkettä ja suojaamalla eläkeindeksit sekä parantamalla omaishoitajien asemaa.
Hänen mukaansa esimerkiksi keskusta ei ole irtautunut indeksijäädytyksistä.

– Olemme ainoa puolue, joka on selvästi sanonut, ettei ihmisten toimeentuloon vaikuttaviin indekseihin kosketa. Tavallisilla ihmisillä on jo tänä päivänä tiukkaa.

Vaalipäällikkö tähdentää vielä äänestämisen merkitystä.

– Sunnuntaina päätetään Suomen suunta. Tehdään yhdessä vaalitulos, joka antaa meille valtakirjan huolehtia, että tässä maassa myös tavallisen ihmisen ja heikommassa asemassa olevien ääni kuuluu.

Kommentit

  1. Mikä on Suomen suunta? Uusliberalistisen komission määräilemä osavaltio? Kehitysmaa, jonka asioista päättävät ylikansalliset yritykset? Oletko lukenut Thomas Wallgrenin kirjoituksen TTIP on paha paikka? Hieno kirjoitus fiksulta ihmiseltä. Wallgren on SDP:n ehdokas! Vähän ihmettelin tätä, kun SDP:n ehdokkaita on kielletty ottamasta kantaa koko asiaan. No, mutta luehan se kirjoitus, niin viisastut ja käske muitakin demareita lukemaan se.

Jätä kommentti