Uutiskirje 12.11.

Kansanedustaja Tytti Tuppuraisen uutiskirje 12.11.

Hyvät Ystävät!

Kuluva syksy on ollut työntäyteinen. Politiikasta ei puheenaiheita puutu. Tässä uutiskirjeessä tiivistystä ajankohtaisista asioista sekä poimintoja eduskunnassa käsitellyistä aiheista.  Uutiskirjeen loppuun on tuttuun tapaan listattu lähiajan tapahtumat.

Ø Sote-uudistus

Hallitus kävi pitkät ja vaiherikkaat neuvottelut sote-uudistuksesta. Pääministeri Juha Sipilän johtamistyyliä ei voi kehua rakentavaksi. Neuvottelujen tuloksena hallitus on päätynyt (yöllä tehdyissä ratkaisuissa) 15 sote-alueeseen  ja 18 itsehallintoalueeseen. Käytännössä ratkaisu mahdollistaa Keskustan kauan kaavaileman maakuntamallin rakentamisen Suomeen sekä Kokoomuksen ajaman palveluiden yksityistämisen. Sote-uudistukseen kytkeytyy monia avoimia kysymyksiä niin perustuslakiin kuin valinnanvapauteen liittyen.  Auki ovat myös seuraukset kasvavasta terveyspalvelujen yksityistämisestä. Seuraavista linkeistä pääset lukemaan SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajan tiedotteet sote-neuvottelujen toistaiseksi saavutetuista tuloksista.

Kansanedustaja Antti Lindtmanin tiedote 7.11.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajan Tuula Haataisen tiedote 7.11.

Ø SDP:n kannatuksen nousu

Viimeisimpien Ylen (4.11.) julkaisemien mielipidemittausten mukaan SDP on toiseksi suurin puolue. Samanaikaisesti vain naisilta kysyttäessä SDP:n kannatus on suurin. Puolueen vahva kannatuksen nousu heijastelee kansalaisten reaktiota hallituksen haparointiin ja päättämättömyyteen sekä kovaan oikeistopolitiikkaan.

Olin keskiviikkona 11.11. puhumassa Ylen politiikkaradiossa kannatusluvuista ja naiskannattajista. Haastattelun pääset kuuntelemaan tästä linkistä.

4_11_-Puoluekannatus_2015
Yle 4.11. Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Linkki Ylen artikkeliin kannatusluvuista.

4_11_2015%20Puoluekannatus%20naiset
Yle 5.11. Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Linkki Ylen artikkeliin kannatusluvuista.

Ø Lakialoite lapsiavioliittojen kieltämiseksi

Jätin lokakuussa eduskunnalle lakialoitteen, jossa ehdotin, että avioliittolaista poistetaan mahdollisuus myöntää poikkeuslupa alle 18-vuotiaalle solmia avioliitto. Vaikka nykylainsäädäntö edellyttää täysi-ikäisyyttä, voi sen mukaan alle 18-vuotias solmia avioliiton oikeusministeriön erityisluvalla.  Lasten oikeuksien ja hyvinvoinnin turvaamiseksi lapsiavioliitot on kiellettävä. Nykyisellään Suomen lainsäädäntö ei myöskään ole linjassa lasten oikeuksia ja hyvinvointia koskevien kansainvälisten tavoitteiden kanssa; esimerkiksi YK:n ihmisoikeusneuvosto heinäkuussa antamassaan päätöslauselmassaan kehottaa jäsenmaita toimenpiteisiin lapsiavioliittojen kieltämiseksi.

Lakialoitteeni pääset lukemaan tästä linkistä.

Ø Välikysymys eläkkeensaajiin kohdistuvista toimista

Oppositio teki lokakuussa välikysymyksen eläkkeensaajiin kohdistuvista toimista. Hallitus on supistamassa eläkkeensaajien asumistukea siirtämällä asumistuen yleisen asumistuen piiriin. Lisäksi hallitus on leikkaamassa lääke- ja matkakorvauksia.   Nämä toimet koskettavat monia eläkkeensaajia, erityisesti heikommassa asemassa olevia. Kyseiset toimet eivät ainoastaan kuvasta hallituksen arvoja, mutta ovat myös epäoikeudenmukaisia. Sosialidemokraattisten arvojen mukaisesti heikompi osaisista tulisi huolehtia, eikä saattaa heitä vaikeampaan ahdinkoon. Eläkkeensaajiin kohdistuvien toimien sijaan SDP on esittänyt vaihtoehtoisia säästötoimia.

Tästä linkistä pääset lukemaan puheenvuoroni eduskunnassa.

Ø Lähiajan tapahtumat

Maakuntakierros 14.11.-15.11. Oulun vaalipiirin maakunnassa

Lauantai 14.11.

klo 10.00 Pudasjärvi, S-market

klo 12.00 Taivalkoski, Jalavan Hilvana

klo 14.00 Kuusamo, Prisma, Cafe Kaisa

Sunnuntai 15.11.

klo 12.00 Ylivieska, kaupungintalo

klo 14.00 Nivala, K-supermarket

klo 16.00 Haapajärvi, Työväentalo (Kuusaantie 19)

 

-16.11. klo 9.00 SDP:n Oulun piirin Kättä päälle  –tilaisuus, Cumulus-hotelli Oulussa (Kajaaninkatu 17).

-16.11. klo 14.15 – 16.15 Pidän alustuspuheenvuoron Oulun yliopiston Martti Ahtisaari Instituutin järjestämässä tilaisuudessa ”EU:n talous ja turvallisuus” (Oulun yliopisto, Arina-Sali, TA105) . Tässä linkki tilaisuuteen.

-21.11. Oulun demareiden piirikokous. Piirikokouksen jälkeen klo 16.30–18.00 järjestetään yleisötilaisuus kulttuuritalo Valveen  Konst o. Deli kahvilassa (Hallituskatu 7), jossa mukana lisäkseni on  Sanna Marin.  Tilaisuuden järjestää Oulun sos.dem. kunnallisjärjestö ja Pohjois-Suomen Demarinuoret.

-28.11.-29.11. Puoluevaltuuston kokous, Murikka-opisto (Tampere)

Näiden lisäksi osallistun marraskuussa niin elinympäristökysymyksistä kuin pakolaiskriisistä että EU:n tulevaisuudesta käytäviin keskusteluihin. Muista tapahtumista lisää kotisivuillani.

 

Pidetään yhteyttä!

Hyvää syksyn jatkoa kaikille, lämpimin terveisin Tytti

 

Teksti__MG_3684-teksti

 

Kommentit

  1. Nyt on hyvä aika pohtia uudestaan SDPayliikkeen positiivista TTIP/CETA/TISA(?)-kantaa. Kun SSS-miehet saavat pakkolait läpi ja yksityistävät kaiken muunkin sote-palvelujen lisäksi, TÄSTÄ EI OLE ENÄÄ PALUUTA, KOSKA VAPAAKAUPPASOPIMUSTEN PYKÄLÄT ESTÄVÄT SEN! Olisiko nyt aika järkiintyä ja liittyä sopimuksia vastustavien fiksuun joukkoon.

    SDPayliikkeen täysin järjenvastainen vapaakauppasopimushurma on niin merkillistä. Harvoin on nähnyt hirtettävän sovittelevan näin iloisena hirttoköyttä kaulaansa!

Jätä kommentti