Työ Demarinaisten johdossa jatkuu!

Tytti Tuppurainen jatkaa Demarinaisten johdossa

Kansanedustaja Tytti Tuppurainen valittiin tänään Sosialidemokraattisten Naisten puheenjohtajaksi järjestön kaksipäiväisessä liittokokouksessa Tampereella. Alkava kolmivuotiskausi on Tuppuraiselle toinen liiton johdossa. Valinta oli yksimielinen.

Puheessaan Tuppurainen korosti köyhyyden ja eriarvoisuuden poistoa, koulutusta, ympäristönsuojelua sekä kansainvälistä yhteistyötä.

-Tavoittelemme tulonjaon oikeudenmukaisuutta sekä sukupuoleen liittyvien palkkaerojen poistoa. Pienistä palkoista kertyy pieni eläke. Eläkeläisköyhyys sekä yhden hengen talouksien toimeentulo vaativat meiltä toimia. Lasten ja perheiden hyvinvointi on työmme keskiössä, korjaamme lastensuojelun puutteet.

Tuppurainen vaati purkamaan päivähoidon leikkaukset sekä panostamaan toisen asteen koulutuksen kehittämiseen. – Varhaiskasvatus on paras sijoitus tasa-arvoiseen yhteiskuntaan. Tavoittelemme myös oppivelvollisuuden jatkoa toiselle asteelle sekä toisen asteen maksuttomuutta. Koulutus ja sivistys ovat eriarvoisuuden poiston ytimessä, hän painotti.

Tuppurainen käsitteli myös ekologista kestävyyttä, ja muistutti kaiken toiminnan tapahtuvan luonnon kantokyvyn rajoissa. -Naisliike on ympäristöliike.

Hän vaati sosialidemokraatteja juurilleen kansainvälisen yhteistyön vaalijana: – Me tuemme kansainvälistä monenkeskistä yhteistyötä: YK:n, Euroopan unionin ja muiden rauhaa ja vakautta ylläpitävien järjestöjen työtä. Euroopasta on aina voitava hakea kansainvälistä suojelua. Turvapaikanhakijoiden inhimillinen kohtelu on aikamme kysymys. Muuttoliikkeen juurisyihin puuttuminen edellyttää nykyisiä huomattavasti vahvempaa panosta kehitysyhteistyöhön, Tuppurainen painotti.

Feministinen politiikka on tasa-arvotyötä ja kestävän kehityksen politiikkaa. Tähän työhön kutsumme mukaan myös kaikki edistykselliset miehet. Naiskysymys on ihmiskunnan kysymys, päätti Tuppurainen puheensa siteeraamalla Minna Canthia.

Demarinaiset tukevat Tuula Haataista Tasavallan Presidentiksi.

41-vuotias Tuppurainen on toisen kauden kansanedustaja Oulusta. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri, ja hänellä on kaksi lasta.

Liiton varapuheenjohtajiksi valittiin Emmi Lintonen Forssasta sekä Sari Melkko Kouvolasta.

Kommentit

Jätä kommentti