Tuppurainen hyvillään korkeakoulujen aloituspaikkalisäyksistä

TIEDOTE 20.5.2014

Julkaisuvapaa

Tuppurainen hyvillään korkeakoulujen aloituspaikkalisäyksistä

Opetus- ja kulttuuriministeriöstä saatiin viikonvaihteessa hyviä uutisia Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen. Opetusministeri Krista Kiuru (sd) on päättänyt kolmen tuhannen lisäaloituspaikan jaosta korkeakouluihin vuosina 2014-2015. Oulun ammattikorkeakoulu, Kajaanin ammattikorkeakoulu ja Oulun yliopisto saavat yhteensä 283 uutta aloituspaikkaa. Tulevalle syksylle saadaan jo 122 lisäaloituspaikkaa. Oululainen kansanedustaja Tytti Tuppurainen (sd) on aloituspaikkalisäyksistä hyvillään.

– Aloituspaikkalisäykset  suunnataan työvoimatarpeiden sekä kasvun ja kilpailukyvyn kannalta keskeisille aloille. Meidän alueellamme näitä ovat erityisesti sosiaali- ja terveysala, tekniikka ja kauppatieteet.

Koulutuspaikkojen lisäämisen kautta nopeutetaan nuorten pääsyä koulutukseen, pidennetään työuria alusta ja karsitaan ei-toivottuja välivuosia. Yhä useampi nuori pääsee kiinni toivomaansa koulutuspolkuun nykyistä nopeammin.

– Oulussa on nuori väestö ja hankala tilanne nuorisotyöttömyyden suhteen. Päätös aloituspaikkojen lisäämisestä antaa useammalle nuorelle mahdollisuuden päästä haluamaansa opiskelupaikkaan.

Lisätietoja: Tytti Tuppurainen p. 0400 840 594

Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote hakijasuman purkamisesta

Kommentit

Jätä kommentti