Tytti Tuppurainen lähtee ehdolle Oulun kaupunginvaltuustoon

Tiedote

Tiedote 9.2.2021

Oululainen SDP:n kaupunginvaltuutettu, kansanedustaja ja ministeri Tytti Tuppurainen kertoi tänään lähtevänsä hakemaan jatkokautta Oulun kaupunginvaltuustoon.

”Oulu on kotini ja kodin asiat ovat aina sydäntä lähinnä. Haluan olla rakentamassa tulevaisuuden Oulua, jossa meidän kaikkien on hyvä olla ja elää. Ehdolle lähteminen on joka kerta ainutlaatuista. Tähän ei koskaan totu, vaan vaaleihin mennään aina nöyryydellä.”

Tuppurainen valittiin ensimmäisen kerran valtuustoon vuoden 2000 vaaleissa.

Tuppurainen korostaa, että Oululla on edessään valinnan vuodet, joiden aikana määritetään pohjoisen Suomen osaamiskeskuksen tulevaisuus ja kohtalo.

”Valtuustotyö, kuten politiikka yleensä, on joukkuepeliä. Valtuuston tärkein tehtävä on turvata ja rakentaa Oulua, jossa jokaisen on hyvä olla. Elämme juuri nyt murroskautta. Lähivuosina tehtävillä päätöksillä ja linjauksilla päätetään mihin suuntaan Oulu jatkossa kulkee: onko suuntana näivettyminen vai päivitämmekö Oulun ihmeen 2020-luvulle ja kehitämme kaupunkiamme niin, että se paitsi säilyy, myös vahvistuu pohjoisen kansainvälisenä osaamiskeskuksena.

Oulun Demarit haluaa enemmän konsensusta oululaiseen päätöksentekoon. Tuppuraisen mukaan SDP on yhteistyöpuolue, joka on rakentamassa avointa, tulevaisuuden Oulua.

”Meillä on Oulussa jo nyt runsaasti onnistumisen edellytyksiä. Olemme osaamisen ja innovaatioiden korkeakoulukaupunki, mutta myös perheiden ja lasten kaupunki. Meillä on meri, ainutlaatuista luontoa, kulttuuria, teknologista hoksnokkaa ja ihmisiä, jotka tekevät, rakentavat ja kasvattavat kaupunkiamme entistä paremmaksi. On pidettävä huolta, että Oulu on jatkossakin hyvä paikka elää, asua ja olla meille kaikille.”