Tuppurainen: Kantatie 63:n Sievi – Ylivieska -välin parannus tervetullut

Tiedote

Ministeri Tytti Tuppurainen on iloinen hallituksen esittämästä yhteensä 4,7 miljoonan euron rahoituksesta vuosille 2020 ja 2021 Kantatie 63:n Sievi – Ylivieska –välin parannukseen.

– Raha parannustöihin on ehdottoman tervetullut. Kantatie 63 on tärkeä väylä esimerkiksi raskaalle liikenteelle. Lisäksi alueen kunnat ovat olleet huolissaan kantatien tieturvallisuudesta jo pitkään.

Nyt esitetty hanke parantaa liikenneturvallisuutta sekä liikenteen sujuvuutta. Lisäksi se tukee elinkeinoelämän kehittymistä.

– Tämä parannus kohentaa osaltaan tilannetta ja samalla se on tervetullut myös koko lähialueen elinkeinoelämälle, Tuppurainen kiittää.

Oulun vaalipiirin alueelle ehdotetaan yhteensä neljää parannuskohdetta. Muut kohteet ovat valtatie 5:n kevyenliikenteen ja ajoneuvoliikenteen liikenneturvallisuuden parantaminen välillä Häikiömäentie – Losotörmäntie (arvioitu kokonaiskustannus 1,6 miljoonaa euroa), Valtatie 5:n alikulkukäytävä välillä Evakkotaival – Meskusvaarantie (arvioitu kokonaiskustannus 0,8 miljoonaa euroa) sekä valtatie 6:n Kontinjoen kevyenliikenteen järjestelyt (arvioitu kokonaiskustannus 1,6 miljoonaa euroa).