SDP:n Tytti Tuppurainen Münchenin turvallisuuskonferenssin korkean tason kokoukseen  

Tiedote

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainen on kutsuttu Münchenin turvallisuuskonferenssin (MSC) Elmaun strategiaretriittiin Saksan Baijeriin joulukuun 3.-5. päivinä. Tilaisuus on luottamuksellinen, korkean tason transatlanttinen tapaaminen, jossa keskustellaan intensiivisesti ajankohtaisesta turvallisuuspolitiikasta. Keskustelut ja osanottajalista ovat luottamuksellisia.

– Retriitti on arvokas mahdollisuus käydä korkeatasoista vuoropuhelua niin eurooppalaisen kuin transatlanttisen turvallisuuspolitiikan päättäjille ja asiantuntijoille, kuvaa Tuppurainen.

– Kyseessä on tärkeä tilaisuus välittää suomalaisia näkemyksiä turvallisuuspoliittisesta tilanteesta sekä kerryttää kokonaiskuvaa yhteisestä toimintaympäristöstämme tässä herkässä ajassa. Suomeen kohdistuu edelleen kiinnostusta tuoreena Nato-jäsenmaana.

Tuppurainen osallistuu Saksan Elmaussa järjestettävään vuotuiseen retriittiin toista kertaa. Edellisen kerran hän osallistui retriittiin vuonna 2022. Tuppurainen on kutsuttu toista kertaa myös 16.-18. helmikuuta 2024 pidettävään Münchenin turvallisuuskonferenssin päätapahtumaan Münchenin Bayerischer Hofiin.

Kansanedustaja Tytti Tuppurainen on eduskunnan ulkoasianvaliokunnan jäsen ja SDP:n ulko- ja turvallisuuspoliittisen työryhmän puheenjohtaja. Hän toimi Marinin hallituksen eurooppa- ja omistajaohjausministerinä. Tällä kaudella hän toimi eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana ennen valintaansa Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi.