Tapasin Steve Ballmerin

Tapasin Steve Ballmerin

Citizen Services Leadership Forum – tapahtuma huhtikuun lopulla Puolassa oli hieno kokemus. Varsovaan oli kutsuttu 200 Keski- ja Itä-Euroopan sekä Venäjän huippuvaikuttajaa. Mukana oli mm. Liettuan valtiovarainministeri ja aluetason päättäjiä useasta eri maasta. Teema oli kuinka teknologian avulla voidaan tuottaa parempia palveluja kansalaisille.

Varsovan kaupunginjohdon ohella tilaisuutta oli järjestämässä Microsoft. Sain harvinaisen tilaisuuden käyttää puheenvuoro Microsoftin pääjohtaja Steve Ballmerin alustuksen jälkeen. Mainitsin täydelle salille Oulun Ritaharjun Future School -kouluhankkeesta, sekä korostin koulutusta. Ballmer vastasi kertaamalla voimakkaasti kuinka koulutuksessa tulee voida hyödyntää uusinta teknologiaa. Session päätteeksi hän kiitti minua puheenvuorosta, ja kättelimme pariin kertaan. Ballmer on vahva johtajatyyppi. Aikamoista, että sain tilaisuuden tutustua tällaiseen huippujohtajaan.

Minut oli tietenkin kutsuttu paikalle kertomaan millaista on elää kaupungissa jossa teknologiaa on pitkään hyödynnetty. Oulussa parhaillaan käytävä keskustelu kaupungin kehityksen hidastumisesta ja eltaantuneesta ilmapiiristä ei ainakaan Varsovaan asti ollut yltänyt: Oulu tunnetaan yhä teknologiastaan.

Konferenssi kului siivillä, enkä ennättänyt hotelli Hiltonista ulos ennen kuin oli jo lähdettävä lentokentälle. Silti huomasin, kuinka kevät oli Varsovassa jo pitkällä. Silmut puissa ja vihertävä nurmi ovat vuosi vuodelta sykähdyttävämpi näky.

Kommentit

Jätä kommentti