Stubb

Alexander Stubb nousi yllätysnimenä uudeksi ulkoministeriksi kun Iikka Kanerva sai mennä. Hyvä valinta kokoomukselta, pakko myöntää. Pidän Stubbista tyyppinä, hänen avoin ja positiivinen asenteensa on sellainen jota SDP:ltäkin kaipaan lisää. Esiintyjänä Alex Stubb on erinomainen. Olen tavannut hänet parikin kertaa, kerran maakuntapäivillä Oulussa ja kerran europarlamentissa. Tunnustan, että luen Alexin kolumnit aina ensimmäisenä Finnairin ilmaislehdestä.

Poliittisesti ministeriruletin päätelmä on kova. Stubb on vahva Naton kannattaja, ja tulevan ulkoministerin kantana se on kokoomukselta linjaus, joka ei voi olla vaikuttamatta kannatukseen. Maan virallinen linja ei tue Natoon liittymistä, ja mielenkiinnolla odotan tekeekö kokoomus nyt uuden tulkinnan.

Kanervan kohtaloksi koitui asiattomat tekstarit. Kuten aiemmin arvelin, harkinta-aika oli kokoomuksessa meneillään. Se päättyi eroon, kun Kataisen luottamus loppui. Ehkä hän sai tietoonsa asioita, joista ei vielä olla julkisuudessa puhuttukaan. Seksiskandaalit miespoliitikkojen ympärillä ovat häpeällisen yleisiä. Mikä teitä miehiä oikein vaivaa.

Oulun SDP:n puoluekokousedustajavaali päättyi eilen. Tulin valituksi Hämeenlinnaan hyvällä äänimäärällä heti Oulun kakkosena Tapio Karjalaisen perässä. Ykkösäänissä olimme Tapion kanssa selvästi kärjessä, Tapio minua vielä huikeasti edellä. Luottamus tuntuu tietysti hyvälle. Omien tuki on politiikassa erittäin tärkeää. Kauneusvirhe vaalissa on se, ettei Oulun Sos.dem. Työväenyhdistyksen puheenjohtaja Mikko Sormunen tullut valittua. Mikko on tehnyt hyvää työtä. Miksei järjestötyön vastuunkantoa puolueessa arvosteta enemmän?

Kommentit

  1. Mielestäni on suorastaan ikävää ettei Mikko Sormunen tullut valituksi. Luulen niin että miehet eivät äänestäneet häntä niin laajasti koska hän asettui muistaakseni naisen tukijaksi, uskomatonta mutta totta. Missä tasa-arvo luuraa?

Jätä kommentti