Stockmann, minkä teit

Stockmann, minkä teit

Stockmannin päätös lopettaa tavaratalonsa Oulussa on kova paikka tavaratalon 230 työntekijälle. Olisin toivonut, että yhtiöllä olisi ollut enemmän uskoa Oulun tulevaisuuteen.

Työpaikkojen ohella Stockmannilla on ollut merkitystä laajemmin koko kaupungin elinkeinoille. Oulu on pohjoisen kaupallinen keskus. Stockmann on ollut vetovoimatekijä, jota on sellaisenaan vaikea korvata.
Oulun kokoinen kaupunki tarvitsee kaupan alan tarjontaa ja kilpailua monella eri tasolla. Oltava kohtuuhintaisen tarjonnan ostospaikkoja, on oltava pieniä erikoisliikkeitä ja putiikkeja. Riittävä määrä laadukkaita tavarataloja kaupungin keskustassa kuuluu asiaan. Tiedän, että ostoksilla käydäkseen voi mennä nettiin. Mutta parempi olisi, että matkailijat tulevat Ouluun, eikä vain nettiin.
Teollisuus ja teknologia kaipaavat kansallisia ja alueellisia lippulaivoja. Niiden ympärille on helpompi koota pienempien yritysten joukko, joka hyötyy suurten yritysten tunnettuudesta, vetovoimasta ja esimerkistä. Sama pätee myös kaupan ja palveluiden toimintaan. Nyt on näytettävä, että palveluita ymmärretään elinkeinoina samalla tavalla kuin teollisuuttakin.
Kaupungin keskustan kehitys ei onneksi seiso paikallaan. Rakennamme uutta. Mutta selvää on, että Oulu tarvitsee uutta inspiraatiota. On aika toimia.

Kommentit

Jätä kommentti