SDP:n Oulun piirin johtoon

Oulun läänin sosialidemokraatit osoittivat minulle suuren luottamuksen valitsemalla minut uudeksi puheenjohtajakseen lauantaina. Olen pestistä innoissani ja pidän sitä suuressa arvossa. Valinta on herättänyt kiinnostusta, ja muun muassa sunnuntain Kaleva ja päivän Pohjolan Työ tekivät siitä näyttävät jutut. Alla oleva kuva on edelleen Venetsiasta, mutta tunnelman vuoksi ansaitsee paikkansa tässä blogissa.

Nyt kääntyy Oulun piirissä uusi vaihde. Teen parhaani hyvien yhteistyösuhteiden ja tuoreiden toimintatapojen eteen. Sosialidemokratiaa tarvitaan yhä, sen ovat osoittaneet ihmisten kaipuu yhteisöllisten arvojen perään ja esimerkiksi porvarihallituksen pöyristyttävä aie poistaa päivähoidon nollamaksuluokka.

Huomenna Oulun kaupunginvaltuustossa äänestetään ensi vuoden budjestista. Ensi kertaa jo pohjaesitys ylittää yli miljardin euron rajan koko konsernin osalta. Budjettiesitykseen voi olla varsin tyytyväinen. Sosiaali- ja terveystoimeen tulee huomattavia lisäsatsauksia ja vuosia vaivannut alibudjetointi on nyt mennyttä. Hyvä niin. Pitkällä tähtäimellä huolta herättää talouden epätasapaino. Olemme asettaneet strategiseksi tavoitteeksi, että käyttötalouden kasvuprosentin tulisi olla verotulojen ja valtionosuuksien kasvuprosenttia pienempi. Nyt tilanne on kiikun kaakun. Menojen kasvun täytyy olla hallinnassa. Toisaalta on muistettava, että Oulu on kasvava kaupunki. Väestö kasvaa tulevakin vuonna yli tuhannella.

Valtuutetut voivat tehdä talousarvioon omia lisäysehdotuksiaan jo keväällä. Minä tein useita: esitin alueellisen vanhustyön sijaistukseen 100 000€, lapsiperheiden kotipalveluun ja pienten koululaisten iltapäiväkerhoihin lisäresursseja, tukea Oulun Steiner-koululle, lisää ilmoitustauluja ja -pylväitä vapaaseen ilmoitteluun, kulttuurilautakunnalle 100 000€ taiteilijoiden vapaisiin apurahoihin sekä teknisen tuottajan vakanssia Oulun musiikkikeskukselle. Lisäksi yhdessä nuorten valtuutettujen kanssa esitimme opiskelijaterveydenhuollon parantamista.
Moni näistä asioista on tullut hoidetuksi budjettiin jo valmisteluvaiheessa, mutta huomenna katsotaan valtuuston tahto kokonaisuuden kannalta.

Kommentit

Jätä kommentti