SDP jatkaa Marinin viitoittamalla tiellä

Sanna Marinin ilmoitus luopua SDP:n puheenjohtajuudesta ei ollut täydellinen yllätys. Olen oppinut tuntemaan hänet osallistavana ja vastuuta jakavana puheenjohtajana. Hän ei takerru valtaan, vaan tekee nyt tilaa uusille toimijoille. Näin toimii vahva johtaja, joka luottaa omiinsa.

Poikkeuksellisena maailmanaikana Suomi sai itselleen poikkeuksellisen pääministerin. Sanna Marin on toiminut koko kautensa johdonmukaisesti. Puolueen hän jättää eheänä, yhtenäisenä ja vahvana. Eduskuntavaalikampanjan aikana kiertäessäni yhdeksässä eri vaalipiirissä tämä oli vahvasti havaittavissa: SDP on nosteessa.

Sanna on jättänyt kädenjälkensä suomalaiseen yhteiskuntaan. Tämä on nostanut myös maamme kansainvälistä profiilia. Suomen ilmastotavoitteet hiilineutraalista yhteiskunnasta vuonna 2035, perhevapaauudistus, oppivelvollisuuden pidentäminen, tuki Ukrainalle ja Suomen Nato-jäsenyys ovat tästä esimerkkejä.
Hänet tullaan muistamaan tasa-arvon, sosiaalisen oikeudenmukaisuuden, ihmisoikeuksien, kunnianhimoisen ilmastopolitiikan ja Euroopan turvallisuuden puolustajana.

Suomi on nyt toinen kuin Marinin aloittaessa tehtävässään. Suomi on Nato-maa, ja SDP:n ja kaikkien puolueiden puheenjohtajilta odotetaan laaja-alaista kansainvälistä osaamista ja kyvykkyyttä.
Suomi tarvitsee nyt ja tulevaisuudessa kansainvälisiä kumppaneita ja liittolaisia. On hyvä muistaa, että myös Nato on yhteisö, joka rakentuu yhteisvastuulle ja että EU:n perusta on jäsenmaiden keskinäinen solidaarisuus.
SDP on pohjimmiltaan kansainvälinen liike ja puolueperheemme on käytännössä maailmanlaajuinen.

SDP osallistuu tuleviin hallitustunnusteluihin tavoitteenamme nousta hallitukseen. Haluamme päästä vaikuttamaan meille tärkeisiin kysymyksiin. Puolueen tulevan puheenjohtajan on oltava kyvykäs toimimaan tarvittaessa myös pääministerinä. Etenkin eduskuntavaaleissa nähdyn oikeistopuhurin vastavoimaksi SDP:n puheenjohtajan on kyettävä puolustamaan suomalaisen yhteiskunnan tasa-arvoa, yleismaailmallisia ihmisoikeuksia ja työntekijän asemaa.

Mahdollista puolueen puheenjohtajaehdokkuutta en ole vielä lainkaan harkinnut. Minulla on vahva asema SDP:ssä Sosialidemokraattisten naisten puheenjohtajana, ja Demarinaisten kanssa tulemme huolella analysoimaan tilannetta. Pääsiäinen on Kristuksen kärsimyksen ja ylösnousemuksen juhla, ja se on hyvää aikaa pohtia myös poliitikan perimmäisiä kysymyksiä.

Sanna Marin jättää puolueen hyvässä kunnossa ja jatkaa työtään eduskunnassa. SDP tulee jatkamaan hänen viitoittamallaan tiellä.

Kommentit

Jätä kommentti