Reissuun

Olin viime torstaina puhumassa Oulun demareiden kaupunkipoliittisessa keskustelusarjassa Cafe Saarassa, kuva sieltä. Aiheenani oli ilmastonmuutos ja toimet joilla muutokseen varaudutaan. Puhetta riitti joukkoliikenteestä ja energiantuotannosta. Teema jatkuu alkavalla reissullani.

Olen valmistautumassa Portugalin matkalle. Edustan Suomen Luonnonvarainneuvostoa Euroopan luonnonvarainneuvostojen yhteisjärjestön EEAC:n vuosikonferenssissa Evorassa, noin 100 km Lissabonista. Suomen ryhmään kuuluvat lisäkseni kokoomuksen uusi kansanedustaja Sanna Perkiö, keskustan kansanedustaja Timo Kaunisto sekä neuvoston sihteeri Tiia Yrjölä. Luvassa on tiukkaa kokoustamista energiatehokkuudesta. Energia on hyvin nopeasti noussut yhdeksi keskeisimmistä aihepiireistä sekä kansallisessa että kansainvälisessä politiikassa. Hinnan nousu ja päästövähennystavoitteet vaikuttavat taustalla.

Odotan mielenkiinnolla konferenssin antia. Kun meillä Pohjois-Pohjanmaalla laadittiin energistrategiaa, kävi ilmi että nimenomaan energiatehokkuudessa häviämme muulle maalle. Asia selittyy pitkälle alueemme raskaalla teollisuudella, mutta tehtävää varmasti on.

Kommentit

Jätä kommentti