Ratahätätila

Hätätila on nyt julistettu. VR ja Liikennevirasto harkitsevat junavuorojen karsimista jo ennakkoon, koska talvikelien aikaansaamia ruuhkia ei pystytä ratkaisemaan. Meillä Pohjoisessa ei paljon paikallisjunaliikennettä ole karsittavaksi, mutta kyseessä on kansallinen häpeä ja alennustila.

Pari viikkoa sitten Euroopassa ihasteltiin sitä, kuinka Suomen lentoliikenne toimii lumikinosten häiritsemättä. BBC teki ylistystarinan suomalaisesta talviosaamisesta. Miksi junaliikenteessä ei pystytä samaan?

Pelkään, että rataongelmat jatkuvat, koska niille ei ole kirjoitettuna osaamisen sankaritarinaa. Siinä käsikirjoitus menee näin: Liikenneministeri sanoutuu julkisesti irti johtamansa hallinnonalan toiminnasta ja vierittää syyn alaisilleen. Nämä taas heittävät pyyhkeen kehään.  Tällä käsikirjoituksella ajaudumme syöksykierteeseen: liikennettä vähennetään ja vähempää liikennettä varten investoidaan vähemmän – ja liikennekurjuus jatkuu.

Ehdotan muutosta jutun juoneen: sovitaan, että kansallinen hätätila on tosiasia. Sen jälkeen päätetään, että asialle tehdään jotakin. Eikä ratkaisuissa nuukailla sen enempää Helsingin ratapihajärjestelyjen kuin Pääradan kaksiraiteisuudenkaan osalta. Valtiontalous on menossa kohti tiukkoja aikoja, mutta järkeviin investointeihin pitää olla aina rahaa. Jos ja kun Suomella on rahamarkkinoilla vielä luottoa, pitää rahaa laittaa kasvua ja ympäristöä edistäviin hankkeisiin.

(Julkaistu myös Kalevan Pohjoisen ääni -blogissa 7.1.2011)

Kommentit

Jätä kommentti