Pohjois-Suomen suunta ylöspäin

TIEDOTE 16.11.

Tuppurainen: Pohjois-Suomen suunta ylöspäin

Sunnuntaina 16.11. Kajaanissa ja Kuhmossa puhunut kansanedustaja Tytti Tuppurainen (sd.) vaati Pohjois-Suomen yhteisten tavoitteiden ajamista ensi keväänä muodostettavan hallituksen ohjelmaan. Koska pohjoisen tavoitteet tukevat koko Suomea, on valtaosa niistä syytä käynnistää viipymättä, jo tämän talven lumilla.

Tuppurainen totesi, että Pohjois-Suomessa on kaikkea, niin haasteita kuin voimavarojakin. Työttömyys on muuta maata pahempi. Toisaalta alueella on rikkaat luonnonvarat, yrittäjyyttä sekä yliopistoihin, ammattikorkeakouluihin ja muihin oppilaitoksiin perustuva osaamispohja. Alue kiinnostaa teollisia investoijia ja siellä on vahva tutkimus- ja tuotekehityspohja.

Tuppuraisen mukaan pohjoisen Suomen voimavarojen saaminen yhteiseen käyttöön edellyttää, että valtio panee oman osansa alueen tarvitsemiin investointeihin. Alueen liikenneverkkoa on pidettävä kunnossa ja Jäämeren rata on otettava toteuttamislistalle. Tuppurainen muistutti, että ihmisiin panostaminen on yhtä tärkeää. Työttömyys ei saa johtaa toimeentulon romahtamiseen ja toivottomuuteen. Myös tähän tarvitaan kansallisen tason yhteistyötä.

Kommentit

Jätä kommentti