Pohjois-Suomelle suotuisat linjaukset – seuraavaksi edettävä konkretiaan

Tiedote 13.6.2012

Kansanedustaja Tytti Tuppurainen on tyytyväinen tänään julkistettuihin Pohjois- ja Itä-Suomi-työryhmän tuloksiin. ”Pohjois-Suomen merkitys tulee olemaan jatkossa nykyistä huomattavasti painavampi, ja työryhmän linjaukset antavat tuleville päätöksille hyvän pohjan.”

Erityisesti Tuppurainen on ilahtunut siitä, että työryhmä tunnistaa Oulun seudun ja koko Pohjois-Suomen osaamisalueet ja tulevaisuuden kehittämispotentiaalin. Ohjelmaan on kirjattu, että esimerkiksi kaivosalan liiketoimintaosaaminen, arvoverkostot ja elinkaarimallit keskitetään Ouluun. Myös terveyden ja hyvinvoinnin uudet palveluratkaisut säilytetään jo olemassa olevissa osaamisen kärkipaikoissa eli Oulussa ja Kuopiossa.

”Työryhmä korostaa Pohjois-Suomen merkitystä koko Suomen menestykselle. Investointien painopiste on jatkossa Pohjois-Suomessa. On tärkeää, että Pohjois-Suomessa huolehditaan osaavan työvoiman saannista, toimivasta infrastruktuurista sekä kehittämispanoksista esimerkiksi matkailuun ja kaivosalan jalostusasteen nostamiseen.”

Työryhmä korostaa ohjelmassaan, että toimivat tietoliikenne- ja liikenneyhteydet ovat Itä- ja Pohjois-Suomen kasvun edellytys. Tuppurainen pitää tärkeänä, että rautatieyhteys Jäämerelle on kirjattu työryhmän pitkänaikavälin linjauksiin.

Hallitusohjelmaan perustuva Itä- ja Pohjois-Suomi-ohjelma on valmistunut tänään. Työryhmän puheenjohtajana on toiminut SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman. Tuppurainen antaa Backmanille kiitosta vahvasta sitoutumisesta Pohjois-Suomen kehittämisessä. ”Nyt vielä on tärkeää, että työryhmän linjausten pohjalta koostetaan konkreettiset jatkoesitykset” Tuppurainen vaatii.

Kansanedustaja Tytti Tuppurainen on SDP:n Pohjois-Suomi-työryhmän puheenjohtaja.

Lisätiedot: www.tem.fi/itajapohjoissuomi

Kommentit

Jätä kommentti