Oululle samat oikeudet sotessa kuin Helsingille

Oulun valtakunnallinen asema tunnustettava

Oulun kaupungille on annettava soteuudistuksessa samat oikeudet kuin Helsingille

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitus on sote- ja itsehallintouudistuksessaan luvannut pääkaupunkiseudulle erityisaseman: Helsinki naapureineen saa päättää omasta hallintomallistaan ja palveluiden tuottamisesta. Tuleva maakuntahallinto ei päde pääkaupunkiseudulla.

Oulu puolen Suomen keskuksena ansaitsee tasa-arvoisen kohtelun Helsingin kanssa. Oululaisten pitää saada päättää omasta hallinnostaan.

Vielä 10 vuotta sitten Keskustankin kuntaministeri Hannes Manninen vaati Oululle valtakunnan kakkospääkaupungin asemaa. Sipilän Keskusta on Oulun unohtanut juuri nyt, kun kaupunki ja seutu kaipaisi kasvusysäystä.

Oululla pitää ehdottomasti olla vastaava oikeus sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottamiseen omaehtoisesti. Oulu on juuri työllä, vaivalla ja tulevaisuuteen suunnaten rakentanut uudet hyvinvointikeskukset. Niitä ei nyt saa repiä auki maakuntahallinnon rakennuspalasiksi. Palveluissa tärkeintä ovat ihmiset, ei hallinto.

Lisätiedot: Tytti Tuppurainen, kansanedustaja (sd.) 0400840594 /Oulu

Kommentit

  1. Hei. Kiitos kannanotoistasi, että Oulun tulee saada samanlaiset erityisoikeudet kuin Helsinki. Olen äärimmäisen pettynyt Sipilään, joka tekee päätöksiä vain kepulaisten hyväksi. Maakuntamalli tuhoaa kaupungit, kun kaikki kansalaisille tärkeät asiat viedään maakuntiin. Toivon, että Sipilä kerralla muinaisi itsensä ja Suomeen saataisiin ennenaikaiset vaalit. … Yst. terveisin Tuulikki U.

Jätä kommentti