Oululaiseen designiin kietoutuneena Linnaan

Tiedote 1.12.2011

Kansanedustaja Tytti Tuppurainen Linnan juhliin Vihreässä putouksessa ja paperikoruissa

Ensimmäisen kauden oululaiskansanedustaja Tytti Tuppurainen (sd) on kietoutunut oululaiseen design-osaamiseen päästä varpaisiin.

Silkkisametista valmistettu mittatilauspuku kantaa nimeä vihreä putous ja sen inspiraationa ovat olleet pohjoisen havumetsät ja puhdas luonto.  Puvun on suunnitellut ja toteuttanut kierrätysmateriaaleista KIKS-mallistoaan tekevä lupaava oululainen suunnittelija Katja Iljana.

Myös Tuppuraisen asusteet ovat oululaista käsityötä. Iira Rautiaisen FrostBite-malliston korut on tehty paperista paperifiligraanitekniikalla, jota on käytetty jo renessanssin aikaan Ranskassa ja Italiassa munkkien ja nunnien toimesta uskonnollisten esineiden koristelemiseen ja nyt uutena trendinä Rautiainen on tuonut tekniikan korusuunnitteluun.

Kampauksesta ja meikistä vastaa oululaislähtöinen parturi-kampaajaopiskelija Johanna Heikkinen.

Kaupunkilehti Forum24 on seurannut pukuprojektia ja tänään 1.12. ilmestyneessä lehdessä paljastettiin vihdoin valmis luomus.


Kommentit

  1. Aivan ihana juttu! Hienoa Tytti, että kansanedustajana olet kotipaikkaasi kauniisti edustamassa oululaisin voimin tehdyssä puvussa ja koruissa. Plussaa vielä siitä, että puku on kierrätysmateriaalista ja korut paperista. Toivon mukaan saat hyvin ruutuaikaa telkkarissa. 🙂

Jätä kommentti