Omaishoitoa tukemalla turvallista asumista

Tiedote
24.10.2014

Kiljunen ja Tuppurainen: Omaishoitoa tukemalla turvallista asumista

Kansanedustajat Anneli Kiljunen (sd.) ja Tytti Tuppurainen (sd.) pitävät tärkeänä että omaishoidon kehittäminen nostetaan vahvasti poliittiseen keskusteluun.

– Suomessa on yhteisymmärrys niin vanhus- kuin vammaispolitiikankin osalta, että ihmisten on voitava asua ensisijaisesti omassa kodissaan. Turvallinen ja mielekäs elämä omassa kodissa pitää turvata kotihoitoa ja avopalveluita vahvistamalla. Se edellyttää myös määrätietoista omaishoidon kehittämistä, toteaa sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja ja Omaishoitajat ja läheiset –Liiton puheenjohtaja Anneli Kiljunen.

– Omaishoitoon satsaaminen tuo myös merkittäviä kustannussäästöjä, joten kehittäminen on tärkeää myös talouden näkökulmasta. Kansallinen omaishoidon kehittämisohjelma on laadittu keväällä, mutta ratkaisevia ovat tulevat poliittiset linjaukset omaishoidon kokonaisuuden kehittämisen ja rahoituksen osalta. Siksi omaishoidosta olisi käytävä myös eduskunnassa perusteellinen keskustelu, jossa voidaan hakea yhteisymmärrystä omaishoidon kehittämiseksi, toteaa kansanedustaja Tytti Tuppurainen.

Kiljunen ja Tuppurainen ovat tehneet eduskunnalle keskustelualoitteen, jotta eduskunta kävisi ajankohtaiskeskustelun omaishoidon kehittämisestä ja tulevaisuudesta omaishoitajaviikolla marraskuun lopussa.

Lisätietoja:

Anneli Kiljunen, 050 511 3123

Tytti Tuppurainen, 0400 840 594

Kommentit

Jätä kommentti