Nyt puhutaan koulutuksesta – tavataan lauantaina Antell Cafe Pihassa!

Nyt puhutaan koulutuksesta – tavataan lauantaina Antell Cafe Pihassa!

Hyvät Ystävät!
Tulevana lauantaina 9.3. keskustellaan koulutuksesta. Antell Cafe Pihassa (Kauppurienkatu 7, Oulu) klo 12-14 koulutuksen haasteista Oulussa, Suomessa ja EU:ssa ovat kanssani keskustelemassa europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari sekä opiskelija, Oulun yliopiston hallituksen jäsen Miina-Anniina Heiskanen ja nuorisotyön asiantuntija Mika Pietilä. Kommenttipuheenvuoron pitää Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (Oyy) tuore pääsihteeri Kauko Keskisärkkä. Lämpimästi tervetuloa!

Suomi tunnetaan maailmalla koulutuksesta. Tulevalla vuosikymmenellä meidän on jälleen otettava paikkamme koulutuksen kärkimaana. Suomen menestys ja globaali rooli rakentuvat koulutuksen, tutkimuksen ja uusien innovaatioiden varaan. Se on tärkeää paitsi Suomelle itselleen, myös siksi että kestävän kehityksen yhteiskuntien rakentamisen kannalta osaaminen on aivan keskiössä.

Haluamme nostaa kaikkien suomalaisten osaamistasoa, parantaa koulutuksen tasa-arvoa ja rakentaa yhteiskuntaa, jossa jatkuva oppiminen on aidosti mahdollista kaikille. Katsomme, että kaiken päätöksenteon tulee pohjautua tutkittuun tietoon.

Haluamme kehittää peruskoulua joustavalla koulupäivällä ja parantaa koulutuksen tasa-arvoa suurissa kaupungeissa ja pienemmillä paikkakunnilla. Haluamme palauttaa täyden varhaiskasvatusoikeuden myös työttömien lapsille ja tehdä päiväkotien varhaiskasvatuksesta todellisen, lapsen omia voimavaroja vahvistavan alun opintielle.

Haluamme laajentaa oppivelvollisuutta toiselle asteelle ja varmistaa kaikille nuorille nyky-yhteiskunnan vaatiman koulutuksen ja osaamisen. Haluamme tehdä jatkuvan oppimisen reformin, jossa jokaiselle suomalaiselle mahdollistetaan osaaminen muuttuvan työelämän tarpeisiin.

Koulutuksessa on myös kyse yksilön mahdollisuuksista toteuttaa ja kehittää itseään. Jokaisella on oltava siihen oikeus.

Tästä linkistä voit lukea SDP:n Osaamispolku 2030 –kokonaisuudesta, joka on pidemmän aikavälin visio koulutuksen ja sivistyksen kehittämiseksi Suomessa.

Nähdään lauantaina. Oikein hyvää tulevaa naistenpäivää kaikille!

Kommentit

Jätä kommentti