Mitä naiset ajattelevat politiikasta nyt?

Kävin tänään Ylen politiikkaradiossa keskustelemassa poliittisesta tilanteesta ja siitä mitä naiset nyt ajattelevat. Toimittaja Tapio Pajunen haastatteli minua ja perussuomalaisten Arja Juvosta aiheesta. Jutun voit kuunnella tästä linkistä.

Tässä ohjelmaesittelyä Ylen sivuilta:

“Naisten ajatukset politiikasta ovat juuri nyt suuressa liikkeessä. Ilmiö näkyy puolueiden kannatusmittauksissa, joissa naiset heiluttavat puolueiden kannatusta. SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppurainen ei ihmettele ilmiötä.

”Minusta tämä ei ole mitenkään yllättävää, että naiset nyt selvästi näyttävät tälle hallituksen politiikalle punaista korttia. Hallituksen politiikka on varsin kovaa ja oikeistolaista politiikkaa ja iskee juuri niihin hyvinvointivaltion perusarvoihin, jotka on naisille tärkeitä.”

”Julkisten palvelujen toimivuus, se tukee naisten pärjäämistä arjessa, jossa kuitenkin edelleen valtaosa hoivavastuusta on naisten harteilla. En kyllä yhtään ihmettele, että tällä kohtaa naiset nostaa kytkintä”, sanoo Tuppurainen Politiikkaradiossa.

Kannatusmittauksissa SDP on tällä hetkellä naisten ykköspuolue. Hurjasta muutoksesta kertoo myös se, että vihreät ovat nousseet mittauksissa naisten kannatuksessa lähes kokoomuksen kokoiseksi puolueeksi. Sen sijaan Perussuomalaisten kannatus naisten keskuudessa oli Ylen viimeisessä mittauksessa vain 5,2 prosenttia.”

Kommentit

Jätä kommentti