Mistä tänään osoitetaan mieltä

Suomessa on paljon epäkohtia: köyhyyttä ja eriarvoisuutta, paljon syitä mielenosoituksiin. On myös oikein ja välttämätöntä osoittaa mieltä rasismia ja vihaan yllyttämistä vastaan.
Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immosen ja hänen näkemyksensä jakavien kannanottoja ei pidä hyväksyä. Myöskään ei pidä hyväksyä sanoilla leikkimistä: Heidän maahanmuuttokriittisyytensä on maahanmuuton vastustamista, heidän monikulttuurisuuskritiikkinsä on suvaitsemattomuutta tänne tulleita ihmisiä kohtaan. Kukaan ei ole esittänyt monikulttuurisuuden nimissä naisten ja miesten epätasa-arvoa, eikä mikään kulttuuri hyväksy raiskauksia. Kulttuureja on monia, mutta laki on kaikille sama.

Olli Immosen ajattelu edustaa Euroopan synkintä historiaa. Hän on vaatinut kansallismielistä vallankumousta, suoraan Saksan kansallissosialistien ohjelmasta käännettynä. Hän yllyttää taisteluun etnisesti puhtaan Suomen puolesta ja on julkisissa esiintymisissään valinnut taistelutovereikseen uusnatseja. Vallankumoukseen ja taisteluun kehottamista ei voi irrottaa asiayhteydestään: näin sanottuna ne ovat lietsomassa meidän kotimaahamme väkivaltaa. Väkivaltaan yllyttäminen on katkaistava ennen kuin se on myöhäistä, se on tuomittava tässä ja nyt.

Immosen ja hänen aatetovereidensa ajattelu on vaarallista ja väärin. Sosialidemokratia on aina asettunut kansallissosialismia ja rasismia vastaan. On oikein ja mitä suurimmissa määrin sosialidemokraattista osoittaa mieltä rasismia ja väkivaltaan yllyttämistä vastaan ja avoimuuden puolesta.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin vastuulla on selvin sanoin huolehtia siitä, ettei hän ja hänen puolueensa ole samaa liikettä ääriainesten kanssa.

Kommentit

Jätä kommentti