Maakuntajohtajaa etsitään

Pohjois-Pohjanmaan liitossa on auki maakuntajohtajan virka. Hakuaika päättyy ensi viikon keskiviikkona. Jos olet: kielitaitoinen, sinulla on ylempi korkeakoulututkinto, johtajakokemusta löytyy ja omaat kehittämiskykyä -ja näkemystä, niin laita hakemus. Haku on syytä tehdä avoimena ja laajana. Maakuntamme on Suomen kyvykkäimpiä ja sen johtajuuden soisi saavan liikkeelle valtakunnan parhaimpia voimia. Mielellään dynaamisia ja nykyaikaisia. Avoimuutta arvostavia.

Puhelin on asian tiimoilta hieman soinutkin. Yleinen kysymys koskee puolueen jäsenkirjaa. Jaa-a. Se onkin kiinnostava mauste hakuprosessissa. Pitääkö olla maakunnan valtapuolueen keskustan jäsen tullakseen valituksi? Sitä ei voi lain mukaan edellyttää eikä se voi olla valinnan peruste – eikä este. Fakta silti on, ettei poliittisesti johdetun viraston kärkeen voi nousta ilman voimakasta luottamusta poliittisilta ryhmiltä. Suurin on keskustan ryhmä, mutta sekään ei päätä puhtaasti yksin. Keskustalla ei ole ehdotonta enemmistöä maakuntavaltuustossa, 96 valtuutetusta keskustalla on 47. Tiukalle menee mikäli päädytään äänestämään.

Toivottavasti tähän ei päädytä. Toivottavasti saamme hyviä hakemuksia. Tehtävä tulee olemaan haastava ja täynnä kasvavia odotuksia hallitusohjelman mukaisen maakuntahallinnon vahvistamisen merkeissä. Parhaat voimat kehiin, Pohjois-Pohjanmaan ei pidä tyytyä maakuntasarjaan.

Nyt kaikki katsomaan Neo Arenaa. www.neoarena.fi lähettää pian suorana lähetyksenä ilmakitaransoiton MM-kisat Oulusta. Kisalla hieno filosofia. Jos kaikki maailman ihmiset soittaisivat ilmakitaraa, niin aseisiin ei tarvitsisi enää tarttua. Let’s air!

Kommentit

Jätä kommentti