Lukeeko kukaan enää blogeja?

Muoti-ilmiö on vallannut kaikki: nyt pidetään yhteyttä vain Facebookissa. Kerran sinne jouduttuani olen nyt siellä minäkin. En ihan koko ajan, mutta riittävästi, kuitenkin. Verkoston voima on huima. Uudet ja vanhat kaverit ja tutut ovat siellä, tutut joista ei kuunaan olisi uskonut enää kuulevansa. Toistaiseksi Facebook on tuonut mukanaan vain hyvää ja kivaa. Toisaalta, sen lukemattomat eri sovellukset saattavat aiheuttaa ähkyä. Ystävä-spämmäys saattaa myös lisääntyessään puurouttaa koko yhteisön. Tätä ounasteli mm. lokakuun The Economist.

Poliittiseen toimintaan facebook näyttää soveltuvan erinomaisesti. Eri vetoomukset ja kampanjat leviävät kulovalkean tavoin, ja kaikille frendeille käy selväksi mitä kukin edustaa. Kampanjoita käydään niin Itämeren kuin seksuaalisten vähemmistöjen hyväksi. Kuka enää sanoisi ettei kannanottaminen kiinnosta nykyajan ihmistä.

Syksy on taipumassa alkutalveen. Olen seuraavaksi valmistautumassa AER:n (Assembly of European Regions) kokoukseen Italian Udinessa. Edustan maakuntaa. Reissuun lähdemme keskiviikkona, mutta sitä ennen kokoontuu maakuntaväki maanantaina Madetojansalille maakuntapäivään. Aiheena on hyvinvointia luonnosta. Vedän paneelin luonnonvarojen kestävän käytön teemasta. Ilmasto ja energia ovat takuulla jälleen huomion keskiössä.

Kommentit

Jätä kommentti