Lomaa kuvina

Lomaa kuvina

Kaupunkimatkat ovat suosikkejani, ja tällä kertaa pääsin matkaan ilman työohjelmaa. Parin päivän loma vei Espanjan Kataloniaan, Barcelonaan. Kaupunki oli hieno, ja viihdyin erinomaisesti. Herkulliset tapakset ja cava tekivät kauppansa.
Kävin tietysti kaupungin tunnetuimmassa kohteessa, Gaudin suunnittelemassa huikeassa Sagrada Familia -katedraalissa. Kuvasta yllä saa hieman käsitystä mittasuhteista.

Rauhallinen käyskentely keskeytyi toisena lomapäivänä, kun kuulin kovaäänistä vihellystä ja pauketta. Kyseessä oli mielenosoitus:

Ihmettelin sen voimaa. Väkeä oli todella paljon, ja poliiseja kertakaikkiaan silmänkantamattomiin. Sitten kuului laukaus. Jähmetyin. Kyseessä oli kuulemma kuitenkin paukkupommi, ja rohkenin jäädä katsomaan.
Paukkupommeja räjähti sittemmin lisää, ja kummastelin niiden tarkoitusta: onko tarkoitus vihjailla, että seuraavaksi otetaan oikeat aseet avuksi? Syy mielenosoitukseen selvisi pylväisiin liimaista tarroista. Kyseessä oli Nissanin mittavat irtisanomiset.

Löysin myös paikalliset demarit. Sikälaisten demarinuorten päämaja sijaitsee Diputacio -kadulla. Sielläpä siis poseeraamaan:

Ehkä parasta antia matkallani oli vierailu barcelonalaisen taiteilijan Joan Miron museossa. Fundacio Joan Miro oli ihanassa puistossa kukkulan laella, ja katselemista riitti. Erityisesti pidän Miron voimakkaista väreistä ja muodoista, joista pieni väläys alla.


Hyvää kesää kaikille ja lomaa niille joilla sitä on!

Kommentit

Jätä kommentti