Kirjallinen kysymys lomakauden sijoittelusta

Mediatiedote 10.8.2011

Kansanedustaja Tuppuraiselta kirjallinen kysymys lomakauden sijoittelusta

Suomalaisten vuosilomien viettäminen on muuttunut viime vuosikymmeninä. Vuosilomia pidetään enenevässä määrin joustavasti ympäri vuoden. Erityisesti lapsiperheille myös vuosilomalain tarkoittamaan lomakauteen sijoittuva kesäloma on tärkeä virkistymisen ja yhdessäolon kannalta. Sen sijoittumisen tulisi vastata perheiden omia tarpeita. Useilta perheiltä tulleiden yhteydenottojen perusteella kansanedustaja Tytti Tuppurainen (sd) on laatinut kirjallisen kysymyksen eduskuntakäsittelyyn.

Kirjallisessa kysymyksessään Tuppurainen selvittää onko opetusministeri Jukka Gustafsson tietoinen tarpeesta siirtää koulujen kesälomakautta ja mihin toimiin hallitus on ryhtynyt perusopetusasetuksen muuttamiseksi.

Perheiltä tulleen viestin mukaan olennaista olisi, että kotimaan lomien kannalta sääoloiltaan parhaimmat kuukaudet olisivat lämpimimmät kuukaudet, heinäkuu ja elokuu. Elokuu sopisi parhaiten myös kansainvälisten yhteyksien kasvavaan merkitykseen: osalla vanhemmista elokuu määräytyy lomakaudeksi työhön kuuluvan kansainvälisen kanssakäymisen perusteella, lisäksi elokuu on ulkomaisten (eurooppalaisten) lomakohteiden kannalta parasta aikaa. Elokuu on heinäkuun jälkeen suosituin työssäkäyvien lomakuukausi, joten on perusteltua olettaa, että koulujen lomakausi vastaisi ihmisten omia valintoja, mikäli se sijoittuisi kesäkuun puolivälistä elokuun loppuun.

Kirjallinen kysymys tarkoittaa selvityspyyntöä ministerille tämän toimialaan kuuluvasta asiasta. Edustajan kysymykseen tulee antaa vastaus 21 päivän kuluessa kysymyksen jättämisestä. Vastaus jaetaan kaikille kansanedustajille.

–   –   –   –   –   –  –  –

Koulut alkavat pian. Ajetaan varovasti, liikkeellä on paljon pieniä kulkijoita. Iloista koulunalkua kaikille!

Kommentit

Jätä kommentti