Kuhmosta Kuusamoon

Kuhmosta Kuusamoon

Tiedänpähän nyt mitä ensi kesänä teen: lähden Kuhmon Kamarimusiikkijuhlille. Aurinkoinen lauantai Kuhmossa demareiden kesäpäivillä näytti kaupungin parhaat puolet. Musiikkijuhlavieraat olivat täyttäneet kaupungin, ja torilla ja lukuisissa kahviloissa oli upea tunnelma.

Pidimme tuoreen kansanedustajan Raimo Piiraisen kanssa palopuheet Kuhmon työväentalolla. Keskustelun aiheina olivat mm. vaalirahasotku ja terveyspolitiikka. On aivan käsittämätöntä, ettei hallitus varaa koko kansalle rokotetta sikainfluenssaa vastaan. 35 euron hinta rokotteesta on useissa kotitalouksissa mahdoton kustannus.

Kävimme tietysti Kuhmo-talolla, kuvassa minä ja kansanedustaja Piirainen. Aulatiloissa oli Caj ja Stefan Bremerin valokuvanäyttely musiikkijuhlien eri vuosilta.

Kuhmo-talon edustalla poseeraamme Kainuun tovereiden kanssa. Kotiin tuomisiksi ostin kassillisen tuoretta kainuulaista leipää ja rönttösiä.

Kuusamossa kävimme tiistaina juhlimassa pitkän linjan demarivaikuttajan Leena Mustosen 60-vuotispäiviä. Leena on tällä hetkellä mm. puoluevaltuuston jäsen. Leena piti vastaanottoa koko päivän klo 11-21 Kuusamon vesitornin uudelleen avatussa kehvilassa. Paikka oli mitä mainioin: maisemat olivat komeat. Juhlissa oli hieno tunnelma. Paikalla kävi Kuusamon kermaa ja tuttuja eri tahoilta. Leena säteili, eikä moni uskoisi ikää olevan jo 60.

Kuvassa minä, päivänsankarin puoliso Keijo Mustonen, itse Leena, Seppo Jaakonsaari, Oulun demarinaisten piirin puheenjohtaja Pia Saarela, Raili Säkkinen, ja edessä Salme Simpanen Sallan ja Ollin kanssa.

Kommentit

Jätä kommentti