UNIC on Oululle hieno mahdollisuus

Kolumni

Oulun on oltava Euroopan mittakaavan osaamiskeskus nyt ja tulevaisuudessa. Ykkösveturimme tässä työssä ovat laadukkaat korkeakoulumme. Oulun tiedeyliopistossa monialaisuus on vahvuus, joka kannattaa käyttää hyödyksi. Raja-aitojen sijaan yhteistyö luo parhaat edellytykset niin oman osaamisen kartuttamiselle kuin koko ympäröivän yhteiskunnan kehitykselle.

Kävimme SuomiAreenassa inspiroivan keskustelun Oulun yliopiston UNIC-kumppanuudesta ja sen merkityksestä. UNIC:n yliopistokaupunkeja yhdistävät samat yhteiskunnalliset haasteet niiden siirtyessä jälkiteolliseen, palvelupohjaiseen talouteen. Meillä Oulussa, jos missä, on antaa osviittaa siitä, miten suurista murroksista selvitään eteenpäin, innovoidaan uutta kasvua ja luodaan menestystarinoita.

UNIC:n kaltaiset mahdollisuudet tarjoavat juuri sellaista ”eurooppalaista lisäarvoa”, jota EU voi meille tarjota. Meidän vahvuutemme on olla rohkeasti ja eteenpäinkatsovasti se, mitä olemme: pohjoisen monialainen tiedeyliopisto. En näe tarpeelliseksi yrittää olla Suomen Oxford – ollaan mieluummin Euroopan Oulu!

Pidän Oulun yliopiston UNIC-kumppanuutta oivana keinona syventää ja laajentaa niin osaamistamme kuin eurooppalaisia kumppanuuksia. Kiitos inspiroivasta keskustelusta oululaisten kesken Tapio Koivu, Eetu Leinonen, Mirja Vehkaperä, Elina Lehtomäki ja Luz Peltoniemi. Kiitokset myös Janne Jopsulle keskustelun luotsaamisesta.