Tarveselvitys vahvistaa: kaksoisraiteet sujuvoittaisivat henkilö- ja tavaraliikennettä

Kolumni

Olen usein todennut, että kaksoisraide on maratonmatka, joka edetään etappi kerrallaan. Tällä viikolla pääsimme jälleen pykälän matkaa eteenpäin, kun Väyläviraston tarveselvitys Tampereen ja Oulun välisen radan kehittämistarpeista julkaistiin.

Selvitys totesi sen, minkä me toki jo radanvarressa tiedämme: uudet kaksoisraiteet toisivat lisää sujuvuutta henkilö- ja tavaraliikenteeseen.

Kun kiskojen rooli liikkumisessa korostuu, korostuvat myös nykyradan haasteet liikennöinnin kasvaessa. Väyläviraston mukaan kaksoisraiteiden edut ovat kiistattomat, mutta hintalappu huolettaa. Tähänkin kuitenkin on olemassa ratkaisu: vaiheittainen rakentaminen. Mahdollinen rakentaminen ja sen kustannukset voitaisiin jakaa pitkälle aikavälille.

MAL-sopimuksessa sovittiin, että nyt valmistuneen tarveselvityksen pohjalta tehdään jatkosuunnittelua viiden miljoonan euron erillisrahoituksella. Määrätietoista alueellista yhteistyötä tarvitaan siis jatkossakin, jotta matka kohti koko Suomea palvelevaa kaksoisraidetta etenee yhä oikeaan suuntaan.

Rannikon lisäksi myös idässä tapahtuu: neuvottelut itäisen suunnan raidehankkeen edistämiseksi aloitettiin eilen liikenne- ja viestintäministeriön johdolla. Mukana ovat raideliikenneinvestoinnista hyötyvät kunnat ja asialistalla on suunnitteluhankeyhtiön perustamisen kartoitus. Kainuusta mukana on Kajaanin kaupunki.