Koronan varjolla ei sovi rahastaa

Kolumni

Sanotaan, että raha ei tuo onnea, mutta turvaa ja varmuutta se tuo. Koronan aiheuttamien terveyshuolien lisäksi monessa kodissa ollaan tällä hetkellä huolissaan myös rahasta.

Marinin hallituksessa olemme valmistelleet lukuisia toimia, joilla tuetaan ihmisten, niin työntekijöiden kuin yrittäjien, sekä yritysten pärjäämistä tänä epävarmana aikana.

Oikeusministeriössä valmistellaan parhaillaan useita hallituksen esityksiä, joilla autetaan koronan takia taloudellisiin vaikeuksiin joutuneita.

Olen iloinen, että hallitukselta on tulossa esimerkiksi esitys, joka puolittaa pikavippien korkokaton 20 prosentista 10 prosenttiin. Korkokaton tarkastelu oli mukana jo SDP:n eduskuntavaaliohjelmassa, ja olen tyytyväinen, että asiaan on nyt tartuttu. Esityksessä kiellettäisiin samalla myös pikavippien suoramarkkinointi.

Nopealle rahalle voi toisinaan olla tarvetta. Tiedän sen hyvin itsekin niiltä ajoilta, jolloin tili ei olisi kestänyt esimerkiksi yllättävää pesukoneen korjausta. Silti härskiä, ihmisten hädällä ratsastavaa pikavippirahastusta ei pidä hyväksyä. 

Nyt ei ole aika tehdä tiliä. Nyt on kohtuuden aika.