Kai­kil­la on oltava hyvä olla ja ellää

Kolumni

Kesä ja kuntavaalit lähestyvät. Molempiin liittyy odotusta ja jännitystä. Reilun vuoden aikana olemme joutuneet sietämään paljon epävarmuutta, pelkoakin.
Korona ja maailman murrokset näkyvät arjessamme monin tavoin. Epävarmuudessa tarve luottamukselle korostuu.
Nyt on tehtävä linjauksia, joilla tuetaan uutta kasvua ja ihmisten nousua koronakriisistä niin valtakunnan tasolla kuin Oulussa.
Kuluneet kaksi vuotta olemme maan hallituksessa tehneet tulevaisuustekoja. Olemme koronakriisin keskelläkin vieneet menestyksekkäästi eteenpäin Sanna Marinin hallitusohjelman tavoitteita ja saavuttaneet monta tärkeää etappia.
Olemme esimerkiksi uudistaneet oppivelvollisuuden nykypäivän tarpeisiin niin, että jokainen nuori saa toisen asteen tutkinnon, palauttaneet jokaiselle lapselle kuuluvan varhaiskasvatusoikeuden, nostaneet pienimpiä eläkkeitä ja parantaneet toimeentuloa.
Asiakasmaksulain uudistaminen alentaa asiakasmaksuja liki miljoonalta suomalaiselta ja sote-uudistusta käsitellään eduskunnassa.
Itselleni todella merkityksellinen teko oli vanhuspalvelulain täydentäminen viimeisellä puuttuneella palalla, sitovalla hoitajamitoituksella.
Turvallinen ikääntyminen on jokaisen oikeus.
Tulevaisuuden Oulussa arjen hyvinvoinnin on oltava jokaisen ulottuvilla. Demareille on luontevaa olla rakentamassa sellaista avoimuuteen ja yhteistyöhön nojaavaa kuntapolitiikkaa, jossa kuntalaisten tarpeet ja toiveet osataan nähdä. Kun pidämme huolta Oulusta, se pitää huolen meistä.

Kirjoitus on julkaistu Forum24:ssä 19.5.2021.