Hyvää Oulu Pride -juhlaa kaikille!

Kolumni

Oulu Pride on tuonut eloa ja väriä kotikaupunkini katukuvaan ja kulttuuritarjontaan tällä viikolla. Sateenkaariliput kaupungintalon lipputangoissa ovat tärkeä viesti siitä, että Oulu haluaa olla kaupunki, jossa jokainen voi olla ylypiästi oma ittensä.

Viisikymmentä vuotta sitten Yhdysvalloista alkanut kamppailu tasa-arvon puolesta ei ole vieläkään valmis, vaikka eteenpäin on monissa asioissa ja asenteissa tultu. Toisaalta ajatus ”valmiista” tasa-arvosta tuntuu vieraalta. Jatkuvasti muuttuvassa maailmassa meidän on oltava valmiita myös jatkuvasti arvioimaan itseämme ja yhteiskuntaamme: Onko tämä maailma reilu kaikille? Onko kaupunkini sellainen paikka, jossa jokainen voi kokea tulevansa kohdatuksi ja arvostetuksi omana itsenään? Näiden kysymysten äärellä painitaan niin kaupunkien, maan hallituksen kuin myös EU:n päätöksenteossa.

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat suuria sanoja, mutta ne rakentuvat pienistä teoista. Meidän lainsäätäjien tehtävä on varmistaa, että yhteiset pelisääntömme ovat reilut eivätkä sulje ketään pois. Ihmisinä meidän jokaisen velvollisuus on elää ja toimia tavalla, joka lisää kanssaihmistemme hyvinvointia, yhteisöllisyyttä ja välittämistä. Oulu Pride on hieno esimerkki tahdosta rakentaa parempaa huomista ja yhteistä Oulua meille kaikille. Kiitos. Teette tärkeää työtä.

Hyvää Pride-juhlaa teille kaikille!