Kauppa käy ja elämä jatkuu

Kauppa käy ja elämä jatkuu

En usko että varsinaisesti olisi salailtu asiaa, mutta vähintään minulle tämä tuli aitona uutispommina: Toivo Sukari rakentaa Ideaparkin Oulun eteiseen, Kiiminkiin.

No huh huh.

Asiasta on tehty esisopimus tänään Kiimingin valtuustossa ja kaavapuoli on kunnossa. Ostosparatiisi tulee kiimingin yrityspuiston laajennukseen, johon on kaavoitettu erikoistavarakaupan toimintoja myös seudun yleiskaavassa. Toivotetaan siis ostosneliöt tervetulleiksi. Mutta silti: vuosikausia olemme voivotelleet Oulun kaupungin keskustan keskenkasvuista tilaa. Kiimingin Ideapark on totinen märkä rätti naamalle. Tällä etäisyydellä oleva 100 000 neliön ostoskeskus ei voi olla syömättä Oulun kaupungin vetovoimaa. Onkohan asiasta keskusteltu seutuvaltuustossa? Entä tarkoittaako tämä että seudullinen joukkoliikenne parantuu tältä osin? Vähintään Sukari tuli heittäneeksi pallon Oulun päättäjille. Seutu tulisi nähdä nykyistä laajemmin yhteisenä kaupan (ja muiden toimintojen) kehittämiskohteena. Toisaalta olen vahvasti sitä mieltä, että Oulun kaupunkikeskustan elinvoimaisuuden ja vetovoimaisuuden kehittäminen ei ole vain Oulun tai seudun, vaan koko Pohjois-Suomen etu.

Toinenkin päivän uutinen kosketti monia: legendaarinen 45Special -ravintolan portsari Juha Oksanen on kuollut äkillisesti. Kuolemantapaus on herättänyt vilkkaan keskustelun Kalevan Juttutuvassa. Oksanen on legenda, josta minullakin on kokemukseni, ja josta on monet jutut kerrottu. Lainaan Juttutupaan kirjoittaneen nimim. entisen oululaisen tekstiä, sillä se kuvaa omia (haikeita) tuntemuksiani hyvin: ”Kyllä Oksanen on jättänyt minunkin nuoruuteen omat muistot, ja ei niitä huonoiksi voi sanoa. Ajan hampaan nakertamista ei voi pysäyttää, vain muutos on pysyvää. Mutta onneksi jutut jäävät elämään. Juhan muistoa kunnioittaen.”
Moni kommentoi ettei Oksasen kuolema ole julkaisukynnyksen ylittävä uutinen lainkaan. Mielestäni Kaleva oli mukana monen oululaisen todellisuudessa tuodessaan asian julki. Jotkut persoonat ovat kokoaan suurempia.

Elokuu on jo hyvässä vauhdissa. Kiitos kärsivällisyydestä teille kaikille jotka olette kaivanneet kesätunnelmiani tänne blogiin… kesä sujui kivasti. Kohokohta oli Muumimaa -matka lasten kanssa heinäkuussa. Mieleenpainuva päivä oli myös uuden puoluesihteerimme Ari Korhosen vierailu täällä. Pidimme tilaisuudet Ylikiimingin ja Oulun toreilla.

Kommentit

  1. Kerrankin pitää kommentoida omaa tekstiä: liiasta julkisuudesta hanketta ei tosiaankaan voi moittia. Näin suuren hankkeen käynnistäminen ilman avointa keskustelua ja valmistelua ei ole mistään kotoisin. Myöskään kaavapuolella ei kaikki ehkä sittenkään ole kunnossa. Oulun asemakaavapäälliikkö Matti Karhula on jo esittänyt kritiikkiä. Odotetaanpa hetki vielä ennen kuin kilistellään uuden ostosparatiisin parhaaksi.

  2. Mitenkähän ostosparatiisiin tulevatmm. 200 kauppaa ja 30 ravintolaamenestymään?Hurjaa hommaa.Kiiminki on onnessaan, mutta yhteis-työllä päästäisiin ehkä realistisempiin tuloksiin.Käsitykseni mukaan Amerikassa, jostatälläiset ostoparatiisit ovat kotoi-sin, suunta on jo kauan ollut toisen-lainen. Suositaan pieniä, palvelevia paikkoja.

Jätä kommentti