Kansanedustaja Tytti Tuppuraisen uutiskirje – vaalikiertueen aikataulut ja muut kuulumiset

Hyvät Ystävät!
Eduskuntavaalikampanja on täydellä vauhdilla käynnissä. Kiertäessäni paikkakuntia olen saanut käydä monia hyviä, mielenkiintoisia keskusteluja kansalaisten kanssa. Vanhustenhuolto, koulutus, nuorten tulevaisuus ja ilmastonmuutos ovat muun muassa aiheita, jotka puhuttavat monia.

Ennen kaikkea ihmiset ovat huolissan siitä, onko varmasti tarjolla vanhuuden turvaa ja kuinka nuorten syrjäytymistä torjutaan.

Työmarkkinapolitiikka ja työttömien kohtelu on myös usein toistuva puheenaihe. SDP on luvannut kumota epäinhimillisen työttömyysturvan aktiivimallin ja se saa kansalaisilta vahvan tuen.

Ihmiset suhtautuvat SDP:hen avoimesti ja tulevat mielellään keskustelemaan. Kaikki kertoo muutoksen halusta ja luottamuksen palautumisesta.

Nivalan työväentalo Kinevalla lauantaina 23.3.2019.
Nivalan työväentalo Kinevalla lauantaina 23.3.2019.

 
Tämän aamun Ylen:n gallup-tulokset vahvistavat sen, että kysyntää sosialidemokraattien politiikalle on. Olemme edelleen johtopaikalla, mutta vaalien tulos ei ole itsestään selvä. Tuorein kannatuskysely mahdollistaa periaatteessa sen, että viime vaalien jälkeen muodostettu kokoomuksen, keskustan ja perussuomalaisten hallituspohja voisi pienpuolueiden tuella jatkaa. Haluammeko, että harjoitettu politiikka jatkuu ennallaan? Vain sosialidemokraatit voivat tuoda muutoksen. Kampanjoimme kaikkialla Suomessa, kaikissa kunnissa vaalipäivään saakka, jotta muutos kohti tasa-arvoista Suomea olisi mahdollinen.

Oulun vaalipiirissä ehdokasjoukkueemme tekee erinomaista työtä ja lähes kaikkien kanssa olen päässyt kampanjoimaan yhdessä. Yhteistyö tekee meistä vahvan: meillä on yhteinen linja – ja suomalaisten kanssa meillä taitaa olla sama suunta.

Osaltani vaalikiertueeni jatkuu siten, että huomenna lauantaina 30.3. olen liikkeellä seuraavasti: klo 11 Limingantullin Prisman edessä, klo 12 osallistun vaalikylän avajaisiin Rotuaarilla ja klo 14 Oulun työväenyhdistyksen tilaisuuteen kauppakeskus Valkeassa, jossa pidän puheenvuorot klo 14.55 ja klo 16.05.

Kampanjoimassa Jarmo Haapaniemen kanssa Limingassa sunnuntaina 24.3.2019. 
Kampanjoimassa Jarmo Haapaniemen kanssa Limingassa sunnuntaina 24.3.2019. 

 

Tilaisuus Marko Salmelan kanssa Raahessa veti urheilutalo Raahelan täyteen sunnuntaina 24.3.2019
Tilaisuus Marko Salmelan kanssa Raahessa veti urheilutalo Raahelan täyteen sunnuntaina 24.3.2019

 
Pyhäjärvellä lauantaina 23.3.2019 sää ei suosinut SAK:n toritilaisuutta, mutta siitä huolimatta väkeä kertyi kuuntelemaan puheita ja syömään perinteistä hernekeittoa. 
Pyhäjärvellä lauantaina 23.3.2019 sää ei suosinut SAK:n toritilaisuutta, mutta siitä huolimatta väkeä kertyi kuuntelemaan puheita ja syömään perinteistä hernekeittoa. 

 
Ø Voiko vanhuuden turvaan luottaa?
”Kuka meitä jatkossa hoitaa?” Tällä lauseella alkaa keskustelu useimmiten ihmisten kanssa. Kirjoitin tällä viikolla aiheesta blogin.  Näissä vaaleissa ratkaistaan se, saavatko päivätyönsä tehneet ikäihmiset oikeudenmukaista kohtelua ja turvaa toimeentulolleen. Sosialidemokraatit ovat sitoutuneet tavallisten eläkkeensaajien eläkkeiden parantamiseen jo ennen kuin vaalikampanjointi lähti käyntiin.

Vaalien ennakkoäänestyksen ollessa enää reilun viikon päässä ei SDP:n eläkelinjauksesta käytetä vähättelevää nimitystä vappusatanen. Muut ovat hypänneet kelkkaan ja tunnustavat, että ikäihmisten köyhtymistä on torjuttava kohtuullisilla eläkkeillä. Liian moni ikäihminen joutuu turvautumaan toimeentulotukeen ja vielä useampi kituuttaa pienillä tuloilla mieluummin kuin hakee toimeentulotukea.

Eläkkeensaajien aseman parantaminen ei ole pois keneltäkään. Vastikään julkaistu arvio tulevaisuuden eläkeongelmista on varmasti saanut monen nuoren ihmisen epäilemään sitä pitääkö hyvinvointiyhteiskunnan lupaus toimeentulon turvasta enää tulevaisuudessa. Jos annamme ikäihmisten köyhyyden kääntyä kasvuun, petämme lupauksen tämän päivän eläkeläisille ja viemme uskon nuorten tulevaisuuteen.

Kirjoitus kokonaisuudessaan luettavissa Kalevan blogissani.

Ø Maanpuolustuskurssin vierailu MTV3-uutistoimitukseen
Tällä viikolla pääsin maanpuolustuskurssin tapaamisella käymään MTV3:n uutistoimituksessa. Saimme katsoa, mitä työ ruudun toisella puolella on. Oli ilo päästä näkemään, miten uutislähetyksiä tehdään ja mitä kaikkia työvaiheita se pitää sisällään.

Tämänpäiväisessä informaatioyhteiskunnassa luotettavaa uutissisältöä tarjoavan median toiminta on erittäin tärkeää. Se on myös toimivan demokratian keskeisimpiä kivijalkoja. Siitä tulee pitää kiinni! Kiitos päätoimittaja Tomi Einoselle mahdollisuudesta vierailla maikkarilla.

"Uutisista hyvää päivää!" Sain kokeilla, miltä tuntuu seistä kymppiuutisten deskin takana. 
”Uutisista hyvää päivää!” Sain kokeilla, miltä tuntuu seistä kymppiuutisten deskin takana. 

 
Ø Tulevia tapahtumia

– La 30.3. olen liikkeellä seuraavasti: klo 11 Limingantullin Prisman edessä, klo 12 osallistun Rotuaarin vaalikylän avajaisiin ja klo 14 Oulun työväenyhdistyksen tilaisuuteen kauppakeskus Valkeassa, jossa puheenvuoroni ovat klo 14.55 ja klo 16.05.

– Ma 1.4. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne vierailee Oulussa. Olemme yhdessä muiden demariehdokkaiden kanssa tavattavissa klo 14.30 Rotuaarilla.

– Ti 2.4. kierrän seuraavasti: klo 10 Raksilan Prisma, klo 11.30 Linnanmaan Prisma, klo 15.30 Muhos, K-Supermarket Mimmi. Klo 17.30 osallistun Suomen Taiteilijaseuran ja Suomen Kirjailijaliiton järjestämään Ammattina taiteilija -eduskuntavaalitenttiin Oulun pääkirjastossa.

– Ke 3.4. kierrän seuraavasti: klo 12 Ylikiiminki, S-Market, klo 14 Kiiminki, S-Market ja klo 16 Jääli, K-Market. 

– To 4.4. kierrän Koillismaalla seuraavasti: klo 12 Kuusamon tori, klo 14.30 Taivalkoski, Jalavan kauppa ja klo 17 Pudasjärvi, S-Market.

– Pe 5.4. klo 10 olen Utajärvellä, K-Utamarketin edessä. Klo 12-14 osallistun Vaalan lukion vaalipaneeliin Vaalan koulukeskuksessa. Klo 16.30-17.30 järjestämme Eero Heinäluoman kanssa yhteistilaisuuden Aleksinkulman juhlasalissa (Aleksanterinkatu 9, Oulu), jossa keskustellaan taloudesta, turvallisuudesta ja Suomen tulevaisuudesta. 

– La 6.4. klo 12 osallistun Ii:n lukion vaalipaneeliin Ii:n messuilla. Klo 14.30 järjestämme tilaisuuden Ii:ssä. Seuraa ilmoittelua. Klo 16 olen Haukiputaalla, S-Market Reimarin edessä.

– Su 7.4. kierrän seuraavasti: klo 12 Haapajärvi tori, klo 14 Oulainen, Halpa-Halli ja klo 17.30 Puolivälinkankaan S-Market.

Maanantaina 8.4. Palvelualojen ammattiliitto PAM:n puheenjohtaja Ann Selin saapuu Ouluun ja järjestämme yhteistilaisuuden klo 16-17.30 kahvila Konst o. Delissä (Hallituskatu 7, Oulu).

Kommentit

Jätä kommentti