Kansanedustaja Tytti Tuppuraisen uutiskirje – vaalien loppukiri!

Hyvät Ystävät!

Eduskuntavaalien viimeisiä kampanjapäiviä viedään. SDP:llä on edelleen gallup-johto ja tästä on hyvä käydä loppukiriin. Kuluvalla viikolla olen kiertänyt kuntia, tavannut paikkakuntalaisia ja keskustellut monien kanssa. Tänään perjantaina iltapäivällä klo 15-18 kampanjoimme eri puolilla Oulua. Huomenna lauantaina aamupäivällä klo 10-12 olen Oulun työväenyhdistyksen teltalla Rakentajamessuilla. Klo 13 on Rotuaarin vaalituvalla kampanjahuipennus. Mukana europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari. Tarjolla kahvit ja munkit 200 ensimmäiselle. Toivottavasti tavataan loppuviikon tapahtumissa!
 
Ø Uudistuksia kohti yhteistä hyvää
Tulevaisuuden avain on koulutukseen panostamisessa, aina kaikille palautettavasta yhtäläisestä varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin.

Toisen asteen maksuttomuus on kohta 50 vuotta täyttävän peruskoulu-uudistuksen päivittämistä nykyaikaan. Työelämä edellyttää ammatillista osaamista ja yleissivistävää lukiokoulutusta.

Korkeakoulutuksen pohjaa on vahvistettava palauttamalla perusrahoitus riittävälle tasolle. Siten saadaan aloituspaikat sekä yritystoiminnan tutkimuksen ja tuotekehityksen edellyttämä perustutkimus turvattua.

Suomen menestystarina rakentui koulutuksella ja osaamiselle. Siksi toteutunutta koulutustason kääntymistä laskuun ei saa hyväksyä. Tällaiseen säästämiseen Suomella ei ole varaa.

Osaamisen lisäksi tarvitsemme panostamista liikenteen infraan. Pohjoinen Suomi tarvitsee kaksoisraiteen Ouluun asti. Raiteet ovat tarpeen teollisuuden kuljetuksiin ja tukevat tärkeää tavoitetta ilmastonmuutoksen hillinnästä. Matkustajille neljän tunnin juna pääkaupunkiin on todellinen parannus.

Eriarvoisuuden kasvu on estettävä. Perusturvasta ei voi enää leikata. Lapsiperheiden hyvinvointia on tuettava perhevapaauudistuksella sekä kotipalveluilla. Myös yksinasuvien asemaa on parannettava. Eläkkeensaajien köyhyyttä ei saa hyväksyä: toimeentulo on voitava turvata eläkkeellä, ei toimeentulotuella. Työttömiä ei saa rangaista aktiivimallilla työmahdollisuuksien puutteesta.

Tasa-arvon ytimessä ovat hyvinvointipalvelut. Meidän on taattava inhimillinen vanhuus tätä maata rakentaneille sukupolville. Tähän kuuluu hoitajamitoituksen nostaminen 0,7 hoitajaan. Vanhuspalveluita, terveydenhuoltoa tai muitakaan peruspalveluita ei saa rakentaa voitontavoittelulle.

Suomea ei voi johtaa kuin yritystä, vaan tarvitaan uudistuksia kohti yhteistä hyvää.

Julkaistu Kalevan vaalipuheet-osiossa 5.4.2019.
 

Ø Vaalikauden päättäjäiset
Tämän viikon keskiviikkona (10.4.) vietettiin vaalikauden päättäjäiset eduskunnassa.

Vaalien tulos ratkaisee sen, ketkä nousevat eduskuntatalon portaita seuraavat neljä vuotta. Näin toimii demokratia.

Olen kiitollinen kuluneesta kaudesta. Kansaa on suuri kunnia edustaa.  SDP:n riveissä oli nyt optimismia: me haemme kansalta valtakirjaa muuttaa politiikan suuntaa. Tälle on saatu hyvää vastakaikua.

Tavoittelemme tasa-arvoa ja kestävää tulevaisuutta, kaikille suomalaisille. Sunnuntaina nähdään, millaisen luottamuksen saamme!

Sosialidemokraattien kansanedustajia vaalikauden päättäjäisissä 10.4.2019.
Sosialidemokraattien kansanedustajia vaalikauden päättäjäisissä 10.4.2019.

 
Ø Kuvia kampanjakiertueelta
Kampanjan suola on kiertää paikkakuntia, tavata ihmisiä ja keskustella heidän kanssa.

Viime lauantaina 6.4. kävin Haukiputaalla. Kampanjoimme yhdessä ehdokkaamme Kaarina Torron kanssa. Paljon perheitä ja nuoria piipahti kahvilla pop up –vaalikahvilassa. Saimme kokea antoisia keskusteluita perheille tärkeistä asioista. Moni nosti esille kestävän kehityksen ja luonnonsuojelun. Se jos mikä koskettaakin tulevia sukupolvia. Toimia ei kuitenkaan voi sälyttää tavallisten perheiden kustannettavaksi, vaan muutos ilmastoystävälliseen yhteiskuntaan on toteutettava sosiaalisesti oikeudenmukaisella tavalla

Haukipudas 6.4.2019.
Haukipudas 6.4.2019.

 
Viime sunnuntaina (7.4.) kävin Oulaisissa. Pidimme yhteisen tilaisuuden ehdokkaamme Jari Männikön kanssa. Oulaisten iso kysymys on sairaalan tulevaisuus sekä ammattikorkeakoulun turvaaminen. Tästä olemme täysin samaa mieltä: Oulaskankaan sairaalan alasajo olisi hölmöläisen säästämistä, mikä kostautuisi myös Oulaisten AMK-yksikön loppumisena. Julkiset aluesairaalat täytyy pelastaa. Kyse on alueen elinvoimasta, aivan kuten ammatillisessa korkeakoulutuksessakin.

Oulainen 7.4.2019.
Oulainen 7.4.2019.

 
Sunnuntaina kävin myös Haapajärvellä. Järjestimme tilaisuuden ehdokkaamme Jari Nahkasen kanssa.  Torilla ihmisiä puhutti arkea koskevat asiat, peruspalvelut ja perusturva. Myös nuorten koulutus ja alueen elinkeinoelämä olivat aiheita, jotka puhuttivat monia.  

Hyvä tulevaisuus rakentuu laadukkaalle koulutukselle, kattaville hyvinvointipalveluille sekä reiluille työelämän pelisäännöille. Suomi on hyvä maa, kun huolehdimme inhimillisestä vanhuudesta ja hyvästä, myös henkisesti rikkaasta tulevaisuudesta nuorillemme. Tässä meillä taitaa olla suomalaisten kanssa sama suunta.

Haapajärvi 7.4.2019. Puhetilaisuus torilla Jari Nahkasen kanssa. 
Haapajärvi 7.4.2019. Puhetilaisuus torilla Jari Nahkasen kanssa. 

 
Ø SDP:n Oulun piirissä hieno ehdokasjoukko 
Meillä on SDP:n Oulun piiristä osaava ja kattava ehdokasjoukko. On ollut todellinen ilo tehdä heidän kanssa vaalityötä. Lämmin kiitos kaikille kanssaehdokkaille. 

SDP:n Oulun piirin ehdokaslista löytyy piirin verkkosivuilta tästä ja vaaliohjelma tästä.

 
Ø Loppuviikon tapahtumat
– Pe 12.4. klo 12.00 osallistun Ojanperän koulun vihkiäisjuhlaan Limingassa. Klo 15-18 kampanjoimme useissa ryhmissä eri puolia Oulua.

– La 13.4. klo 10-12 olen Oulun työväenyhdistyksen teltalla Rakentajamessuilla. Klo 13 on kampanjan loppuhuipennus Rotuaarin vaalituvalla. Mukana Liisa Jaakonsaari. Tarjolla kahvit ja munkit 200 ensimmäiselle.

– Su 14.4. eduskuntavaalien vaalipäivä.

Kaleva ja Yle Oulu järjestävät sunnuntaina vaalien tulosillan. Olen kommentoimassa vaalitulosta näillä näkymin Technopoliksessa järjestettävässä tilaisuudessa klo 20 jälkeen. Tämä tilaisuus on tarkoitettu kutsuvieraille.

Oulun demarien vaalivalvojaiset pidetään sunnuntaina 14.4. klo 18 alkaen työväenyhdistyksen tiloissa (Mäkelininkatu 31, Oulu). Jännitetään tulosta yhdessä!
 
Ø Äänestämällä voit vaikuttaa
Sunnuntaina 14.4. on eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä. Antamalla äänen voit vaikuttaa. SDP on gallup-johdossa, mutta lopputulos määritetään vaalipäivänä.

Politiikkaan tarvitaan enemmän sillanrakentajia kuin muurinrakentajia. On oltava kykyä esittää asiansa, mutta yhteistyöllä asiat menevät eteenpäin. Pohjoisesta tarvitaan vahvoja päättäjiä. Äänestä ihmisarvon ja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Kommentit

Jätä kommentti