Kansanedustaja Tytti Tuppuraisen uutiskirje 15.9.2017

Hyvät Ystävät!
Lämmin tervehdys kaikille. Tässä syksyn ensimmäinen uutiskirje ja kuulumisia näin syysistuntokauden alussa. Istuntokausi pyörähti käyntiin edellisellä viikolla Eduskuntatalossa, joka valmistui hiljattain remontista. Oli kiva palata takaisin Eduskuntatalon arvokkaisiin tiloihin reilun kahden vuoden jälkeen väistötiloissa. Valtiopäivätyö Eduskuntatalossa on alkanut täysipainoisesti.

Muutamana poimintona syyistuntokaudesta. Hallituksen ensi vuoden budjettiesityksen käsittely eduskunnassa alkaa ensi viikon keskiviikkona 20.9. pidettävästä lähetekeskustelusta ja jatkuu eduskunnassa syksyn ajan. Ensi viikolla eduskunta saa myös käsittelyyn hallituksen esityksen alkoholilaiksi. Hallituksen esityksiä tiedustelulainsäädännöksi ei käsitellä syysistuntokaudella vaan ensi vuoden puolella. Tällä viikolla eduskunnassa käytiin palautekeskustelu valtioneuvoston YK:n Agenda2030-selonteosta. Muun muassa tästä ja jättämästäni kirjallisesta kysymyksestä syksyn ylioppilaskirjoitusten englannin kielen kokeen materiaalista tässä uutiskirjeessä. Lopussa listattu tulevat tapahtumat.

Ø Tule mukaan Tuulan vaalikampanjaan
Puoluevaltuusto nimitti Tuula Haataisen SDP:n presidenttiehdokkaaksi ylimääräisessä kokouksessaan lauantaina 2.9. Jyväskylässä. Olen iloinen Tuulan puolesta valinnasta. Tuula on pitkäaikainen ja kokenut kansanedustajamme. Hän on entinen ministeri ja toiminut aiemmin myös Naisliiton pääsihteerinä.

Nimeämisen jälkeen samana päivänä järjestettiin Jyväskylän torilla Tuulan presidenttikampanjan avajaiset. Minulla oli kunnia saada avata kampanja. Tuula on arvojohtaja, jota hän osoitti heti nimeämispäivänään vetoamalla inhimillisyyteen, oikeudenmukaisuuteen ja tasa-arvoon.

Meillä on osaava, arvostettu ja vahva presidenttiehdokas. Tehdään Tuulasta yhdessä maamme presidentti. Tästä linkistä voit ilmoittautua tukijaksi ja tulla mukaan kampanjaan.

Tuulan puheen puoluevaltuustossa pääset lukemaan tästä.

Tuulan vaalikampanjan avaus Jyväskylässä lauantaina 2.9.2017.

 
Ø Politiikkaradio 12.9.
Olin tämän viikon tiistaina (12.9.) keskustelemassa yhdessä kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kalle Jokisen kanssa Ylen Politiikkaradiossa EKP:n rahapolitiikan jatkosta.

Keskustelussa arvioimme maailmantalouden tilannetta ja kohentunutta taloustilannetta EU:ssa. Euro on vahvistunut, mutta kasvanut kokonaiskysyntä tasapainottaa tilannetta. Keveä rahapolitiikka jatkunee, eikä koronnosto ole lähiaikoina näköpiirissä, mikä on hyvä uutinen muun muassa asuntovelallisille. Euroalueella on syytä korjata kriisin aikoina ilmenneitä puutteita, ja patistinkin maamme hallitusta aktiivisuuteen.

Keskustelun veti toimittaja Tapio Pajunen ja tallenteen voit kuunnella Ylen verkkosivuilta.

Kuvassa kanssani oikealta kokoomuksen eduskuntaryhmän pj. Kalle Jokinen ja Ylen toimittaja Tapio Pajunen.

 
Ø YK:n Agenda2030 – Kestävä kehitys on yhteinen asiamme
Eduskunnassa käytiin tämän viikon keskiviikkona (13.9.) palautekeskustelu hallituksen Agenda2030-selonteosta. YK:n jäsenvaltiot sopivat Agenda2030-ohjelmasta ja kestävän kehityksen tavoitteista syksyllä 2015. Tavoitteet ovat universaaleja ja koskevat valtioiden lisäksi yksityistä sektoria ja kansalaisyhteiskuntaa – meitä jokaista. Tällä viikolla eduskunnan käsittelyssä ollut hallituksen selonteko ohjaa Suomen kansallista toimintaa YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Palautekeskustelussa pitämässäni puheenvuorossa nostin muun muassa esille globaalin vastuun kantamisen tärkeyden sekä sukupuolten tasa-arvon merkityksen yhteiskuntien vakaudelle ja hyvinvoinnille. Kestävää kehitystä ei voida rakentaa sortaville yhteiskuntien rakenteille. Agenda2030-ohjelmaa voidaan parhaiten edistää oloissa, joissa kunnioitetaan ihmisoikeuksia, demokratiaa ja oikeusvaltioperiaatetta. Se voi toteutua vain monenkeskisen, sääntöperusteisen kansainvälisen yhteistyön oloissa, joissa demokratiasta ja oikeusvaltiosta pidetään kiinni.

Täysistunnossa pitämäni puheenvuoron pääset lukemaan tästä ja valtioneuvoston Agenda2030-selonteon tästä.

Ø Kirjallinen kysymys ylioppilastutkinnossa käytettävästä aineistosta
Tällä viikolla käynnistyivät syksyn ylioppilaskirjoitukset. Huomiota on herättänyt se, että englannin kokeessa on käytetty Breitbart News -nettijulkaisua. Kyseinen aineisto liikkuu ääriajattelun ja salaliittoteorioiden maailmassa. Rasismin ja seksuaalivähemmistöjen pilkan lisäksi sivusto panostaa erityisesti naisvihaan. Sivusto ottaa myös kantaa ajankohtaiseen nettikiusaamiseen esittelemällä ratkaisuksi ”naiset pois netistä”.

Kirjallisessa kysymyksessä esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi, onko hallitus tietoinen ylioppilastutkintoon sisältyvästä ääriliikkeitä ja salaliittoteorioita tukevasta aineistosta ja mitä hallitus aikoo tehdä tällaisen aineiston korvaamiseksi aineistolla, joka tukee opiskelijoiden kasvamista hyviksi, tasapainoisiksi ja sivistyneiksi ihmisiksi lukiolain tavoitteiden mukaisesti?

Kirjallisen kysymyksen pääset lukemaan tästä.

Ø Kansanedustajat päiväkodeissa -teemaviikko
Kansanedustajat päiväkodeissa –teemaviikkoa vietettiin 21.8.–1.9.2017. Teemaviikon aikana kansanedustajat vierailivat päiväkodeissa tapaamassa lapsia ja tutustumassa päiväkotien arkeen. Teemaviikko järjestettiin Suomi 100 –juhlavuoden hengessä. Suomen 100-vuotisjuhlavuotta juhlistetaan teemalla Yhdessä.

Kävin itse tutustumassa oululaisiin päiväkoteihin Pilke Taskuun ja Pilke Kanttarelliin sekä Mäntylä-Snellmannin päiväkotiin.

Alla oleva kuva on vierailustani Pilke Taskussa, joka on ulkoilupainotteinen päiväkoti. Oli ihanaa päästä seuraamaan päiväkodin arkea ja vilskettä ja jututtaa reippaita lapsia! Lapset toivoivat eduskunnalta lisää liukumäkiä ja uima-altaita. Vierailut päiväkodeissa osoittivat varhaiskasvatuksen tärkeyden lapsen kehitykselle. SDP:n tavoitteina onkin maksuton varhaiskasvatus ja subjektiivisen päivähoito-oikeuden palautus.

Vierailu Pilke Taskussa kansanedustajat päiväkodeissa -teemaviikolla.

 
Ø Maakuntakierros 23.-24.9.

Kierrän syyskuussa Pohjois-Pohjanmaata maakuntakierroksen merkeissä. Alustava aikataulu on seuraava:
Lauantai 23.9.
klo 11 Haukipudas
klo 13 Ii
klo 18 Taivalkoski

Sunnuntai 24.9.
klo 12 Ylivieska
klo 14 Nivala
klo 16 Haapajärvi

Aikataulut ja paikat tarkentuvat ensi viikolla, joten seuraathan kotisivujani.

Ø Tulevat tapahtumat
Tytin päivän kahvit ma 18.9. klo 16.30
Tytin päivän kunniaksi järjestän tulevana maanantaina 18.9. klo 16.30 kahvila
Konst o. Delissä (Hallituskatu 7, Oulu) kahvitteluhetken. Lämpimästi tervetuloa kaikille paikan päälle kahvikupposen äärelle.

– Oulun demarien piirikokous Kuusamossa lauantaina 11.11.2017

– Sosialidemokraattiset Naiset liittokokous 25.-26.11.2017 Tampereella

Pidetään yhteyttä ja mukavia syyspäiviä!
Tytti

Kommentit

Jätä kommentti