Kaleva Cup -ottelun suojelijan tervehdys

Perinteinen Kaleva Cup pelataan tänä viikonloppuna Oulussa. Olen tänä vuonna ottelun suojelija. Tervehdykseni turnaukseen:

”Tänä kesänä on ihasteltu ja ihmetelty Pokemon Go -kännykkäpelin suosiota. Moni aiemmin liikuntaa vieroksunut on saanut motivaation liikkua. Sohvanpohjimmaisetkin on saatu ylös, ulos ja liikkeelle.

Jalkapallo on maailman ylivoimaisesti suosituin ja liikuttavin laji. Sen pauloihin on moni jäänyt jo kauan ennen Pokemonia. Jalkapalloa pelataan kaikkialla maailmassa, ja sen suosio vain kasvaa. Myös tytöt ja naiset ovat löytäneet lajin, ja harrastajia tulee kaiken aikaa lisää.

Myös Pohjois-Suomessa suunta on ylöspäin, ja viime vuonna pelaajien määrä piirissä ylitti ensi kertaa 9000 rajapyykin. Kymmenentuhatta pelaajaa ja alan harrastajaa ei tunnu enää kaukaiselta tavoitteelta. Pelaajamäärä ei tietenkään ole itseisarvo, mutta on mukava havaita pitkäjänteisen juniorityön ja alan harrastustoiminnan tuottaneen tulosta.

Perinteinen Kaleva Cup kerää jälleen syyskuussa Pohjois-Suomen 12-vuotiaiden parhaat joukkueet Heinäpään jalkapallokentille. Turnaus on kilpailullinen, ja moni hankkii nimenomaan tästä ottelusta ensimmäiset lähtemättömästi mieleenpainuvat kilpailukokemukset. Oulun Heinäpäähän kokoontuu laaja joukko jalkapallon ystäviä ja nuoria pelaajia, joista jotkut saattavat kasvaa tulevaisuuden tähdiksi.

Vaikka kilpailussa voi olla vain yksi voittaja, on silti hyvä pitää mielessä reilu peli ja liikunnan ilo. Tärkeintä ei ole se, mikä joukkue voittaa ja kuka on tähtipelaaja, vaan se että jokainen pääsee pelaamaan. Kaikki eivät ole kentällä vain kilpailumielellä. Yhdessä toimiminen, joukkuehenki, voi olla voittamistakin väkevämpi elämys. Se on arvo sinänsä. Kentällä jokainen voi näyttää kykynsä ja antautua oikealle urheilumielelle.

Tavataan Heinäpäässä syyskuussa. Toivon kaikille antoisaa Kaleva Cup -turnausta!”

Ottelun kotisivut tämän linkin takana.

Kommentit

Jätä kommentti