Inhimillisempi ote – kunnallisvaaliehdokkaana Oulussa

Olen ehdokkaana kunnallisvaaleissa kotikaupungissani Oulussa. Nämä ovat viidennet kunnallisvaalini, ja olen innolla mukana. Työ kaupunginvaltuustossa on antoisaa, ja siihen saa Arkadianmäeltä laajemman näkökulman. On mielenkiintoista seurata, miten lainsäädäntö muuttuu käytännön toimiksi kuntatasolla.

Maamme viidenneksi suurin kaupunki Oulu on koko Pohjois-Suomen kehittämisen keskus. Sen tulee näkyä myös kuntapolitiikassa. Meillä on kirittävää etenkin työllisyys- ja elinkeinopolitiikassa.

Oulussa on poikkeuksellisen nuori väestö, ja lasten ja nuorten asiat ovat meille tärkeitä. Voimme osoittaa välittävämme nuorista, kun huolehdimme että kaikille nuorille on kesätyö.

On valitettavaa että Oulu irtautui muista isoista kaupungeista ja leikkasi päivähoidosta. Varhaiskasvatus on investointi tulevaisuuteen. Siksi subjektiivinen päivähoito-oikeus tulee palauttaa. Perusopetuksesta ja koulutilojen terveellisyydestä tulee myös huolehtia. Homekoulut on korjattava.

Ikäihmisten palveluiden on oltava vähintään vanhuspalvelulain tasoisia. Erityisesti kotipalveluihin tarvitaan lisää resursseja. Palveluissa huomioidaan niin perheet kuin yksinasuvat.

Oulu on elävä opiskelijakaupunki. Oulussa on hyvä harrastaa ja tilaa on myös lemmikeille.

Lisää ajatuksiani voi lukea vaalikoneista. Tässä linkit niihin:

YLE

Helsingin sanomat/Iltasanomat

Eläinpoliittinen vaalikone

Terveysehdokasvaalikone

Kalevan vaalikone (avataan 20.3.)

Oululehden juttu kuntavaaliehdokkuudestani

 

Kommentit

Jätä kommentti