I’ll always have Venice

Sain juuri kuvia Venetsiasta, jossa olin marraskuun toisella viikolla. Venetsian naapurimaakunnassa pidettiin AER:n (Assembly of European Regions) vuosikokous, jossa aiheena oli Euroopan alueelliset identiteetit ja aluepolitiikka. Kokous on mittava. Tunsin suurta ylpeyttä hakeutuessani saliin paikalleni, jossa oli Pohjois-Pohjanmaa -kyltti tunnisteena. Edessä istui Sarajevon edustajat. Julistuksessaan AER linjasi alueellisen kulttuuri- ja mediapolitiikan autonomian puolesta. Sitä ei pidä alistaa kilpailuttamis- tai valtiontukipolitiikalle. Kannalla on toivottavasti merkitystä myös meidän alueellemme. Pohjoisen elokuva- ja mediakeskus POEM:n menestyksekäs toiminta edellyttää että alueellisia elokuvatuotannon tukia voidaan osoittaa nimenomaan alueellisille toimijoille.

Kokouksen päätti EU:n komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso. Hän on kerrassaan loistava puhuja. Koko sali nousi puoli metriä ilmaan, näin väitän. Mitä hehkutusta: ”because what is Europe? Europe is the laboratory of future!” Barroso on puhujana omaa luokkaansa, ja hänestä voimme olla ylpeitä Euroopan ulkopuolellakin.

Venetsiaan ehdin tutustua juuri sen verran, että menetin sydämeni. Kaupunki on satumainen, kuin kaunista koristelua kaikki. Silmänkantamattomiin upeita historiallisia rakennuksia ja kiehtovia kujia. Sinne täytyy päästä vielä uudelleen.

Kommentit

Jätä kommentti