Hyvää Vappua!

 
Hyvät Ystävät

Keväinen tervehdys kaikille! Tässä uutiskirjeessä hallituksen puoliväliriihen päätöksistä, jättämästäni kirjallisesta kysymyksestä sekä lopussa tuttuun tapaan listattuna lähiajan tilaisuudet. Tänä vuonna vappuna suuntaan Varsinais-Suomeen; pidän vappupuheet Raisiossa ja Turussa järjestettävissä vapputilaisuuksissa. Iloista Vappua kaikille!

Ø Kuntavaalit – kiitos kaikille!

Kuntavaalit on käyty. Haluan lämpimästi kiittää Sinua, joka olet ollut SDP:n ehdokkaana ja antanut aikaasi yhteisen asiamme edistämiselle. Parhaat kiitokset myös kaikille vaalityötä tehneille sekä meitä äänestäneille. SDP on iso ja avara kansanliike, jossa on katto korkealla ja seinät leveällä. Jokaiselle on tilaa toimia ja vaikuttaa. Toivon, että kaikki te kunnallisvaaleissa meihin sitoutuneet ihmiset jatkatte toimintaa liikkeemme piirissä, ja olen itse valmis auttamaan tässä. Ota rohkeasti yhteyttä, jos haluat keskustella SDP:n toiminnasta ja tulevaisuudesta. Myös puolueen paikallisyhdistykset, piirijärjestöt, nuoriso-, opiskelija- ja naisliike ovat mielellään avuksi ja kutsuvat mukaan toimintaan. Yhteystietoja löytyy puolueen kotisivuilta.

Vaalituloksen perusteella SDP on maan toiseksi suurin kuntapuolue. Vaikka etenimme monilla alueilla ja useissa kunnissa, on tulos kuitenkin ristiriitainen: emme päässeet tavoitteeseemme suurimman puolueen asemasta ja menetimme kannatusta etenkin suurissa kaupungeissa. Puoluehallitus on käynnistänyt toimet perusteellisen vaalianalyysin laatimiseksi ja kaupunkipoliittisen ohjelman tekemiseksi.

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa SDP:n kannatus pysyi käytännössä ennallaan: Pohjois-Pohjanmaalla demarit saivat 11,7 prosenttia äänistä ja Kainuussa 9,8 prosenttia. Positiivisesti voisimme ajatella, että meillä on vielä kasvun ja kehittämisen varaa!

Vaaleissa menestyivät rohkeat arvoliberaalit – SDP:ssä ja muualla. Siitä voi olla iloinen, että kansallismielisen populismin voittokulku on katkaistu. Ihmiset odottavat nyt humaaneja arvoja.

Oman alueeni tuloksissa on useita valopilkkuja: mm. Taivalkoskella, Raahessa, Kempeleessä, Hyrynsalmella, Kärsämäellä ja Haapajärvellä kannatus kasvoi selvästi. Iloitsen myös uuden polven demareiden menestyksestä sekä siitä, että naiset menestyivät erityisen hyvin.

Haluan myös lämpimästi kiittää kaikkia minua äänestäneitä. 1 747 ääntä on vahva luottamuslause työni puolesta ja lähes 17 prosenttia kaikista Oulussa annetuista demariäänistä. Oman kotikaupungin tuki lämmittää kovasti ja velvoittaa tekemään työni erityisen huolellisesti.

Kiitos vielä kerran kaikille äänestäjille ja ehdokkaille!
 

Rotuaari 10.4.2017
Rotuaari 10.4.2017

 
Ø Hallituksen puoliväliriihi

Hallitus kokoontui tällä viikolla puoliväliriiheensä arvioimaan asettamiensa tavoitteiden toteutumista ja mitä toimenpiteitä vielä tulisi tehdä niiden saavuttamiseksi.

Kokonaisuudessaan hallituksen puoliväliriihessä tekemät päätökset jäivät laihoiksi. On vaikea nähdä, että nyt tehdyillä päätöksillä hallitus tulisi saavuttamaan tavoitteensa nostaa työllisyysaste 72 prosenttiin vuonna 2019.

Vaihtoehtona hallituksen linjauksille SDP ehdottaa työllisyyden kohentamiseksi perhevapaauudistusta, Rinteen mallia sekä nuorten työllistymisen tukemista toteuttamalla esimerkiksi puolueen nuorisotakuumalli 2.0.

Puoliväliriihen päätöksissä positiivista on se, että hallitus päätti laskea varhaiskasvatusmaksuja, panostaa tutkimukseen ja tuotekehitykseen, koulutukseen, kiertotalouteen sekä harmaan talouden torjumiseen ja viennin edistämiseen. Näiden tärkeyden SDP on jo aiemmin nostanut esille ja korostanut niitä linjauksissaan. Iloitsen myös Oulun sataman syväväylän rahoituspäätöksestä. Samalla on myös todettava, että hallituksen satsaukset tutkimukseen ja kehitykseen ovat kertaluontoisia eivätkä ne kompensoi hallituksen jo aiemmin tekemiä pysyviä leikkauksia.

Ø Kirjallinen kysymys työmatkakuluvähennyksen yhdenvertaisuudesta

Jätin tässä kuussa kirjallisen kysymyksen työmatkakulujen korvaamisen yhdenvertaisuudesta. Nykylainsäädännön mukaan palkansaaja voi saada vähennystä matkakuluista, jos hänen työpaikkansa ja asuntonsa sijaitsevat toisella paikkakunnalla kuin varsinainen kotinsa. Vähennykseen oikeuttavan matkan voi yleensä tehdä kerran viikossa ja vähennys lasketaan halvimman kulkuneuvon mukaan. Tätä vähennysoikeutta ei kuitenkaan ole yksin asuvalla henkilöllä eikä henkilö näin ollen voi saada vähennystä vakituisen kotipaikkansa ja työpaikkansa välisistä matkakuluista, mikäli hänellä on asunto samalla paikkakunnalla kuin työpaikkansa.

Kirjallisessa kysymyksessä pyydänkin asianomaiselta ministeriltä selvitystä siihen, miten turvataan yksin asuvien oikeus saada korvausta työmatkakuluista samoin perustein kuin perheellisten.

Kirjallisen kysymyksen pääset lukemaan tästä.

Ø Lähiajan tilaisuudet

Vappu ma 1.5. klo 10 Raisio (Tasalan tori), klo 12 Turku (ravintola Koulun piha).
Pe 12.5. Oulun demareiden vaalianalyysi-ilta.
Ti-ke 6.-7.6. JHL:n edustajiston kokous, Helsinki.
 
Belgianpaimenkoiranpentumme Rosa teki kovasti töitä kunnallisvaaleissa. Vaalikoira täytti puoli vuotta pääsiäismaanantaina 17.4. Ohessa juhlapäivän kuva.

Kommentit

Jätä kommentti