Hauskaa Vappua – kansanedustaja Tytti Tuppuraisen uutiskirje 30.4.2019

Hauskaa vappua, hyvät ystävät!
Huomenna vietetään vappua iloisissa merkeissä: ensimäistä kertaa 20 vuoteen SDP on Suomen suurin puolue. Tässä vaalikauden ensimmäinen uutiskirje, jossa eduskuntavaalien jälkeisiä kuulumisia ja muita ajankohtaisia asioita.

Vaikka sääennusteet lupaavatkin takatalvea, ilmassa on jo kovasti kevään tuntua. Valmistaudumme vakavasti vastuuseen sen myötäleen turvin, jonka kansalaisilta vaaleissa saimme. Tänä vappuna puhun Siikajoella kunnanvirastolla klo 13 alkavassa vappujuhlassa.

Ø Valtiopäivät avattu – hallitustunnustelut alkaneet
Valtiopäivät avattiin viime viikolla avajaisjuhlallisuuksien muodossa. Päivä alkoi juhlavalla valtiopäivien avajaisjumalanpalveluksella ja jatkui tämän jälkeen eduskunnan täysistunnolla, jossa tasavallan presidentti julisti vuoden 2019 valtiopäivät alkaneiksi.

Kuva valtiopäivän avajaisista 25.4.2019. Löydätkö minut kuvasta?
Kuva valtiopäivän avajaisista 25.4.2019. Löydätkö minut kuvasta?

 
Ø Hallitustunnustelut käynnistyneet SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen johdolla
Viime viikolla nimettiin odotetusti SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne hallitustunnustelijaksi. Hallitustunnustelut käynnistyivät eduskuntaryhmille lähetetyillä hallitustunnustelukysymyksillä. Kysymykset ovat luettavissa puolueen sivuilta tästä.

Hallitustunnustelijan kysymykset ovat tapa tarkastella yhteiskunnallisia ratkaisuja YK:n Agenda 2030 -tavoitteiden – eli kaikkia maailman maita koskevien kestävän kehityksen tavoitteiden – valossa. Se on myös todellinen mahdollisuus johdattaa Suomi aidosti kestävän kehityksen tielle.

Ø Oulun piirin demarit koolla Kempeleessä
Viime viikonloppuna lauantaina 27.4. pidettiin SDP:n Oulun piirin piirikokous Kempeleessä. Kokouksessa tuuletettiin vaalivoittoa, juhlittiin saamiamme lisääniä ja lisäpaikkaa sekä kiitettiin kaikkia vaalityössä eri tavoin mukana olleita. Kokouksessa käsiteltiin myös tulevia eurovaaleja ja niihin valmistautumista. Iloitsemme, että Oulun piiristä on oma ehdokas eurovaaleissa, kajaanilainen Tiina Heikkinen. Tutustu Tiinaan ja tykkää Facebook-sivusta.

Eurovaalikampanjointi osuu tällä kertaa samaan aikaan hallitusneuvotteluiden kanssa. Molemmissa on kuitenkin esillä samoja teemoja ja kantava ajatus siitä, että on tehtävä tulevaisuuteen katsovaa politiikkaa ja huolehtia, että huomenna on paremmin kuin tänään.

Piirikokouksessa noteerasimme myös Iin kunnan saaman näkyvyyden kansainvälisessä mediassa. Menneenä viikonloppuna tunnettu uutiskanava BBC huomioi Iin aktiivisuuden ilmastonmuutoksen torjumisessa ja panostukset ilmastoystävällisiin ratkaisuihin. Iin ilmastotoimet ovat esimerkki ilmastovastuullisuudesta ja vastaamisesta meitä jokaista koskettavaan asiaan, ilmastonmuutokseen. On hienoa huomata, että myös omalla alueellamme osataan ja että Pohjois-Suomesta voidaan ponnistaa esimerkiksi koko muulle maailmalle. Toukokuun lopulla pääsen vierailemaan Iissä: avaan Iin Hyvinvointimessut lauantaina 25.5.

Liisa Jaakonsaari – lähes 40 vuoden huomattava ura parlamentaarikkona
Piirikokouksessa saimme erinomaisen poliittisen tilannekatsauksen pitkän linjan kansan edustajalta Liisa Jaakonsaarelta. 30 vuotta eduskunnassa ja 10 vuotta Euroopan parlamentissa on enemmän, kuin kenelläkään naisella aiemmin ja hakee vertaistaan. Liisa on uranuurtaja, jonka esimerkkiä on syytä tutkia ja seurata. Vahvat naiset ovat politiikan selkäranka.

Meidän kaikkien puolesta Liisaa kiitti piirin puheenjohtaja Tanja Tiainen ja onnitteli pitkästä urasta, koko piiriväki yhtyi onnitteluihin.

Ø Lämmin kiitos luottamuksesta eduskuntavaaleissa
Iso kiitos vahvasta tuesta! Työ eduskunnassa jatkuu nyt kolmatta kautta vahvalla valtakirjalla. Olen kiitollinen jokaisesta saamastani 9404 äänestä. Koen, että luottamus on lunastettava entistä enemmänkin lujemmalla työllä tavallisten ihmisten sekä pohjoisen hyväksi.

Oulun vaalipiirissä voimme olla tyytyväisiä vaalitulokseen – saimme uusia ääniä ja lisäpaikan. Tämä työ tehtiin yhdessä ja siihen tarvittiin kaikkien mukana olleiden panos. Kiitän erityisesti kaikkia ehdokkaina itsensä likoon laittaneita, ilman heidän panostaan ei vaaleja olisi voitettu. Yhdessä Raimo Piiraisen kanssa teemme työtä äänestäjien antaman mandaatin tukemana. Ihmisille on oltava tässä maassa politiikalla jotain annettavaa. Ihmisten on voitava luottaa, että huomenna on paremmin kuin tänään.

Lämmin kiitos kaikille tukensa antaneille.

Kuvassa kanssani Raimo Piirainen.
Kuvassa kanssani Raimo Piirainen.

 
Ø Hyvää ja iloista vappua!
Tänä vuonna osallistun Siikajoella järjestettävään SDP:n ja Vasemmiston yhteiseen vappujuhlaan. Pidämme juhlassa vasemmistoliiton kansanedustaja Katja Hännisen kanssa vappupuheet. Juhla järjestetään Siikajoen kunnanviraston valtuustosalissa klo 13 alkaen. Lämpimästi tervetuloa juhlistamaan vappua!

Oulussa vappua vietetään Oulun työväen vappujuhlan merkeissä Rotuaarilla klo 12 alkaen. Tänä vuonna on vasemmistoliiton vuoro pitää vappupuhe.

Vappu on minulle erityinen juhlapäivä. Jo vuosien ajan olen viettänyt vappua työn merkeissä. Poliitikolle vappu on kevään kohokohta, jolloin aatteen ja ajankohtaisten asioiden sanoma kootaan puheeksi. Odotan ilolla huomista vappujuhlaa. Näin vappuaattona en voi siis nauttia ylen määrin simaa, sillä seuraavana päivänä silmien ja ajatusten on oltava kirkkaina. Oikein hyvää vappua kaikille!

Kommentit

Jätä kommentti