Hallitukselta merkittäviä panostuksia Oulun seudun liikenteeseen

Hallitus on tänään tiistaina päättänyt lisätalousarviosta. Rinteen hallitus käy heti sanoista tekoihin – hienoa, että saamme heti panostuksia koulutukseen ja liikenteeseen.

Olen iloinen lisäpanostuksista Oulun seudun liikenneinfrastruktuuriin. Perusväylänpitoon ohjataan jo tänä vuonna 40 miljoonaa lisää rahaa. Lisäksi liikenteen kehittämishankkeisiin ohjattiin 71 miljoonan euron määrärahat.

Esitykseen sisältyvät mm. Oulun ratapihan peruskorjaus sekä Ouluun vievän meriväylän syventämisen loppuunsaattaminen. Oulun ratapihan peruskorjaus on tärkeä liikennettä sujuvoittava ja turvallisuutta parantava tekijä ja sataman syväyksen vahvistaminen parantaa Oulun alueen kilpailukykyä.

Olen myös tyytyväinen että Iisalmi—Ylivieska-rataosa sähköistetään ja Iisalmen kolmioraide toteutetaan. Iloitsen myös varoista Saarijärvi—Haapajärvi-rataosan korjaamiseen.

Näiden lisäksi myös muihin tärkeisiin ratahankkeisiin saatiin nyt heti tuoreeltaan lisäpanostuksia, mistä olen hyvilläni.

Hallitus on sitoutunut pienentämään liikenneinfraan kertynyttä korjausvelkaa ja lisätalousarvio osoittaa, että toimiin on ryhdytty heti.

Liikenneinfran lisäksi on huomionarvoista, että koulutukseen panostetaan osoittamalla 20 miljoonaa euroa ammatillisen koulutuksen opettajien palkkaamiseen. Koulutuksesta on leikattu viime vuosina aivan tarpeeksi. Nyt on aika kääntää suuntaa ja toteuttaa sivistyksen kunnianpalautus.

Kuva Oulun asemalta syksyllä 2018.

 

Kommentit

Jätä kommentti