Demarit liikkeessä

Ei tätä olisi arvannut!

Niin moni kaipasi liikkeeseen eloa, happea työväentaloihin. Ja nyt olemme tilanteessa, jossa todentotta kaikki on avointa. Viikonloppuna minutkin saavutti viesti: Eero Heinäluoma pyrkii jatkokaudelle SDP:n johtoon. Ja muutaman minuutin kuluttua: Korjaus edelliseen: Eero Heinäluoma luopuu SDP:n puheenjohtajuudesta.

Ei tätä olisi arvannut.

Hyvä näin. Nyt on uudistumisen aika. Heinäluoman ilmoitus tarkoittaa, että koko puoluejohto vaihtuu. Sama meno ei voi jatkua. Eikä voi kuin yhtyä emeritus-puheenjohtaja Paavo Lipposen arvioon, ettei mantrojen hokemisella enää johdeta puoluetta. Uusi tilanne haastaa puolueen uudistavat voimat esiin. Vapauttavaa, hienoa.

Toistaiseksi kisassa ovat Erkki Tuomioja, Jutta Urpilainen sekä tänään kisaan ilmoittautunut Miapetra Kumpula-Natri. Kumpikin jälkimmäisistä on sekä varteenotettava haastaja Tuomiojalle että uskottava pääministeriehdokas. Ilmoitusta odotetaan vielä ainakin Tarja Filatovilta. Naiset ovat vahvoilla, ja selvästi heille on nyt kysyntää. Mieltäni ilahdutti Miapetra Kumpula-Natrin avoimuus onnellisesta perhetapahtumasta – minun on helppo samaistua pikkulapsiperhe-elämää elävän Kumpula-Natrin tilanteeseen. Hyvä naiset! Eläköön tasa-arvo.

Kommentit

Jätä kommentti